Teknosa se extinde  cu 15 noi unitati. Retailerul de electronice si electrocasnice, detinut de Sabanci Holding, una dintre cele mai importante companii din Turcia, are in plan investitii de 9 milioane de dolari in 2008. Compania a investit in 20
Teknosa se extinde cu 15 noi unitati. Retailerul de electronice si electrocasnice, detinut de Sabanci Holding, una dintre cele mai importante companii din Turcia, are in plan investitii de 9 milioane de dolari in 2008. Compania a investit in 2007, primul sau an de activitate pe piata din Romania, 5.600.000 de dolari. Banii au fost alocati in principal pentru deschiderea a doua magazine in Bucuresti si cinci in tara in orasele Pitesti, Ploiesti, Focsani, Giurgiu, Targu Mures. Lantul de retail Primex, din care Teknosa IC VE DIS Ticaret AS detine 51% din actiuni, estimeaza o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de dolari pentru anul acesta. "In 2008, cu magazinele Teknosa pe care le vom deschide si cu unitatile Cosmo pe care le-am putea inchide, cred ca vom avea o crestere de 10% fata de acest an", a spus Gyorgy Baba, Director General Primex. Compania intentioneaza sa intre de anul viitor si in comertul online cu electronice, electrocasnice si IT&C. Investitia in motorul si platforma online s-ar putea ridica la 250.000 de euro. Firma, care opereaza sapte magazine Teknosa si 45 de unitati Cosmo, ar putea achizitiona si alti retaileri de profil. ''Piata de electronice si electrocasnice din Romania ofera un mare potential de dezvoltare pentru companiile care activeaza in acest domeniu, chiar daca, in comparatie cu tarile Europei de Vest, Romania se afla inca la inceput din punctul de vedere al gamei de produse tehnologice, iar la nivelul serviciilor acordate clientilor inca este loc de imbunatatiri. In 2008 ne propunem sa aducem in magazinele Teknosa cele mai noi produse, imediat dupa lansarea lor de catre producatori. Obiectivul nostru pentru 2008 este de a detine aproximativ 7-8% din cota de piata, procent pe care il putem atinge prin investitiile viitoare pe care le vom face si printr-o strategie de business corecta, tinand cont de faptul ca piata pe care activam este una competitiva si ca brandul nostru este unul tanar in Romania", a mai spus Baba.Asteapta afaceri de peste 1 mld. de dolari, in Romania si TurciaIn 2007, Teknosa Turcia tinteste afaceri de peste 750 milioane de dolari, fata de 517 milioane de dolari cat a inregistrat in 2006, si o cota de piata de 12%. Valoarea pietei de electronice din Turcia se ridica la 6 miliarde de dolari. Compania asteapta afaceri de peste 1 miliard de dolari, in Romania si Turcia, in 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.