Daca urma scapa turma sau daca ultima impresie conteaza, Steaua a facut un meci foarte bun aseara la Londra, cu Arsenal, pierzand doar cu 2-1. Ca si in deplasarea de la Sevilla, cine nu a vazut meciul poate crede ca a fost o lupta aproape echilibr
Daca urma scapa turma sau daca ultima impresie conteaza, Steaua a facut un meci foarte bun aseara la Londra, cu Arsenal, pierzand doar cu 2-1. Ca si in deplasarea de la Sevilla, cine nu a vazut meciul poate crede ca a fost o lupta aproape echilibrata, castigata de gazde cu greu. In realitate, ros-albastrii nu au contat foarte putin in prima ora de joc, cand pustii lui Wenger au zburdat si doar interventiile senzationale ale lui Zapata au facut ca scorul sa nu ia proportii si ca Steaua sa nu repete rusinea ptita de Slavia Praga pe "Emirates". Fara indoiala, dupa acest joc si dupa celelalte din Liga Campionilor, portarul columbian al echipei din Ghencea ii va depasi la capitolul oferte pe colegii sai Dica si Goian, despre care s-a tot vorbit ca vor schimba aerul in aceasta iarna.
Steaua a mai dres busuiocul in ultima jumatate de ora, cand a jucat mult mai curajos, a creat probleme pentru Arsenal si chiar a reusit sa inscrie. Zaharia a marcat golul de onoare al ros-albastrilor la trei minute dupa ce a fost trimis in teren, reluand cu capul, in cel mai pur stil englezesc, o centrare a lui Lovin. Iar de la aceasta reusita fata echipei lui Lacatus s-a schimbat complet, chiar daca si Arsenal a mai avut doua ocazii in final, ambele blocate incredibil de Zapata. Ovidiu Petre a fost la un pas de golul carierei sale, in minutul 89, cand a sutat senzational de la 20 de metri, voleul sau trecand militetric pe langa bara portii lui Lehmann. Si Golanski a avut o oportunitate buna, asa ca in contul Stelei putem enumera cele mai multe faze la poarta adversa decat in toate meciurile jucate in deplasare in acest sezon de Liga Campionilor. La finalul partidei, Marius Lacatus a confirmat ca Steaua pregateste o campanie de achizitii insemnata in pauza competitionala, lasand sa se inteleaga ca multi dintre actualii jucatori sunt blazati. "Pacat ca nu am reusit sa castigam cel putin meciul cu Slavia de acasa, iar cu mai multa atentie am fi putut scoate mai mult. Acum nu ne ramane decat sa ne dorim sa ajungem din nou anul viitor in aceasta competitie. Dupa terminarea sezonului, vom trage linie, vom vedea fiecare ce a facut si ce n-a facut. Sigur ca e nevoie de sange proaspat, de jucatori care sa isi doreasca mai mult sa faca performante. Ne vom aseza si vom discuta, dar e sigur ca vor veni si vor pleca mai multi jucatori", a spus antrenorul Stelei.
ARSENAL - STEAUA 2-1 (2-0)
Au marcat: DIABY 8, BENDTNER 42 / ZAHARIA 69
"Emirates Stadium", Londra; spectatori: 60.000.
ARSENAL: Lehmann - Sagna (70 L. Diarra), Gallas, Senderos, Traore - Walcott, Song, Denilson, Diaby (70 Eboue) - Bendtner, Van Persie (66 Da Silva). Antrenor: Arsene Wenger.
STEAUA: Zapata - Emeghara, Goian, Rada, Nesu - Neaga (66 Zaharia), Ov. Petre, Lovin, Cristocea (56 Surdu) - Dica, V. Badea (82 Golanski). Antrenor: Marius Lacatus.
Cartonase galbene: Bendtner (39) / Neaga (38).
Au arbitrat: Iuri Baskakov - Tihon Kalughin, Anton Averianov (toti din Rusia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.