Intr-o continua era a "imaginii", producatorii de electronice de profil se pregatesc sa traga linie dupa inca un an consumist.

Pana la sfarsitul lui 2007, industria aparatelor foto ar putea ajunge la 130 de milioane de dispozitive vandute
Intr-o continua era a "imaginii", producatorii de electronice de profil se pregatesc sa traga linie dupa inca un an consumist.

Pana la sfarsitul lui 2007, industria aparatelor foto ar putea ajunge la 130 de milioane de dispozitive vandute (o crestere de 50% pentru D-SLR), in timp ce vanzarile de camere video pot depasi pragul de 20 de milioane de unitati. Pentru telefoanele mobile, procentul de terminale cu capabilitati foto vandute variaza in functie de piata.

In unele tari din Asia, acestea reprezinta 95% din piata, in Germania se afla undeva la 70%, in timp ce in Africa sunt sub 50% din vanzarile totale, potrivit unui raport prezentat pe cellular-news.com.

Cum mediile de stocare (hard sau flash) sunt tot mai generoase, pasionatii de fotografie se intorc din concedii cu sute sau de mii de imagini. Folderele foto din PC-uri (sau harduri externe) au GB de imagini, parte din ele ajungand tot mai des si in serviciile de stocare online. Nu sunt tocmai o noutate pe piata "Ramele digitale", dar producatorii cred ca in perioada de Sarbatori aceste dispozitive se vor vinde foarte bine.  

Din analiza nu lipsesc nici imprimantele: peste 100 de milioane de unitati vandute in acest an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.