De la inceputul anului 2007, gruparile extremiste palestiniene au lansat 970 de rachete si 1200 de mine, provocand morti, raniti si pagube materiale. Alarmele repetate au paralizat viata in numeroase localitati. Nici un stat din lume nu ar suporta o
De la inceputul anului 2007, gruparile extremiste palestiniene au lansat 970 de rachete si 1200 de mine, provocand morti, raniti si pagube materiale. Alarmele repetate au paralizat viata in numeroase localitati. Nici un stat din lume nu ar suporta o asemenea situatie, e timpul sa actionam, spun generalii israelieni. Premierul Ehud Olmert si guvernul sau nu au permis pana acum armatei sa actioneze masiv si in adancime, asteptand rezultatele Summit-ului de la Annapolis si rezultatele vizitelor diferitilor emisari ai Casei Albe, Rusiei si Uniunii Europene in Orientul Mijlociu. In pofida prudentei Executivului politic, si in asteptarea "focului verde" pentru declansarea unui razboi amplu, armata israeliana a actionat continuu in Gaza, terestru, pe apa si din aer. In aceste actiuni, au fost ucisi circa 260 de teroristi palestinieni si raniti 180, iar israelienii au avut doi civili morti si 50 de raniti. Premierul Olmert a convocat ieri de urgenta "Cabinetul politic si de securitate", dar in final nu a decis declansarea razboiului si reocuparea Gazei. Din surse militare se stie insa ca armata israeliana va declansa o actiune masiva. Seful Statului major Tzhal, generalul Gabi Ashkenazi a declarat ieri, imediat dupa lansarea celor 18 "Kassam"-uri asupra orasului Shderot, ca terorismul palestinian nu poate fi zdrobit fara "ocuparea terenului". "E foarte posibil ca vom ajunge la situatia cand vom fi nevoiti sa declansam o actiune mare in Gaza, chiar daca vom fi siliti sa luptam pe mai multe fronturi", a spus generalul.
Tesu SOLOMOVICI


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.