Tripla campioana olimpica de la Atena a anuntat oficial ca se retrage din gimnastica din cauza unor probleme la coloana vertebrala.

Visul Catalinei Ponor de a urca din nou pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic s-a naruit. Din cauza unor probleme de sanatate la coloana vertebrala, tripla campioana olimpica de la Atena a decis sa puna capat activitatii competitionale. „Am discutat cu doctorul si acesta mi-a zis ca este problema mea daca vreau sa-mi asum anumite riscuri. Se poate ajunge chiar la cutit. Astfel ca oricit de tare mi-as dori sa cuceresc o noua medalie olimpica, consider ca sanatatea este mult mai importanta. In concluzie, am decis sa ma retrag", a declarat Catalina Ponor. Gimnasta l-a informat ieri telefonic pe presedintele forului roman de specialitate, Adrian Stoica, de decizia sa. „M-a sunat Catalina si mi-a spus ca nu vrea sa-si riste sanatatea, astfel ca prefera sa se opreasca aici. Este o decizie personala pe care nu putem decit sa o respectam. Sigur, ne pare rau ca nu vom putea conta pe Catalina Ponor la Beijing", a spus Stoica.

Fara a da nume, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Bellu, a afirmat, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn, ca la baza deciziei Catalinei Ponor de a se retrage sta si „tratamentul" de care gimnasta a avut parte de la revenirea in gimnastica, in mai 2007. „Oamenii din jurul ei nu i-au aratat suficient ca trebuie sa ramina in gimnastica. Ea a revenit la antrenamente si la Stuttgart a obtinut niste rezultate care au ajutat echipa Romaniei. Pot sa spun ca si Marian Dragulescu a avut niste probleme si totusi a concurat pe semnatura", a afirmat Octavian Bellu. Presedintele ANS a declarat ca gimnastica, alaturi de oina, poate fi considerata sport national.