Cazul accidentului provocat, marti seara, de functionarul Ambasadei SUA la Bucuresti a luat o turnura neasteptata. Sotul victimei ar lucra in cadrul misiunii diplomatice americane, potrivit unor surse neoficiale. Informatia a fost confirmata de veci
Cazul accidentului provocat, marti seara, de functionarul Ambasadei SUA la Bucuresti a luat o turnura neasteptata. Sotul victimei ar lucra in cadrul misiunii diplomatice americane, potrivit unor surse neoficiale. Informatia a fost confirmata de vecinii femeii, care se afla internata la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost operata la colul femural. De altfel, familia victimei le-a cerut medicilor discretie totala atåt asupra identitatii victimei, cåt si a starii de sanatate.

Autorul accidentului, Kevin Lloyd Sandlin, este atasat adjunct in cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti si, potrivit unor surse diplomatice, este reprezentant al Serviciului Secret american (USSS - United States Secret Service) pe probleme de frauda fiscala si criminalitate cibernetica.

Sosesc gealatii ambasadei
Accidentul s-a petrecut cu putin inainte de ora 23.00, in zona Parcului Bordei, pe Bulevardul Aviatorilor, la intersectia cu strada Beijing. Martorii spun ca functionarul american circula cu viteza foarte mare, dinspre Piata Charles de Gaulle spre Ambasada Republicii China, iar masina sa, un 4x4 Toyota Land Cruiser, a derapat. Mai mult, unul dintre martori, un sofer de taximetru, implicat si el in ciocnirea dintre cele doua autovehicule, a spus ca soferul masinii diplomatice nu a incercat sa acorde primul ajutor victimei, aflata la volanul unui Tico. „Autoturismul de teren era condus de un functionar apartinand Statelor Unite ale Americii. Cand a ajuns la intersectia cu bulevardul Beijing, in conditiile unui carosabil acoperit cu mazga si format din piatra cubica, a patruns pe contrasens si a lovit un alt autoturism“, a declarat inspectorul de politie Marius Maghiari, przent la fata locului. Femeia aflata in autoturism a suferit o fractura de col femural si a fost transportata la Spitalul Floreasca, unde a suferit o interventie chirurgicala. Functionarul Ambasadei SUA a refuzat sa i se verifice alcoolemia. La locul accidentului au sosit in mare viteza alte doua masini ale ambasadei, pline cu angajati ai serviciului de protectie diplomatica, pentru a asigura protectia functionarului.

Ca in cazul lui Teo Peter
Kevin Sandlin a refuzat testarea cu etilotestul, drept pentru care i s-a intocmit un dosar penal pentru refuzul recoltarii de probe biologice. In acelasi timp, este cercetat si pentru vatamare corporala grava. Dosarul a fost inaintat, potrivit articolului 8 din Codul de procedura penala, referitor la imunitatea jurisdictionala, procurorilor de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu toate acestea si in ciuda asigurarilor date de reprezentantii Ambasadei SUA pentru cooperarea cu anchetatorii romani, Kevin Sandlin va fi, cel mai probabil, imbarcat intr-un avion si va fi scos din tara noastra, asa cum s-a intamplat cu puscasul marin Chritopher Van Goethem, autorul accidentului in care a murit regretatul basist al trupei Compact, Teo Peter.

Un amanunt important
Victima accidentului provocat de functionarul diplomatic american a fost transportata imediat la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale la colul femural. Familia femeii ranite le-a cerut medicilor sa pastreze o discretie totala asupra identitatii pacientei si a starii de sanatate. Aveam sa aflam ulterior si motivul acestei solicitari, dincolo de regulile din sistemul sanitar. Sotul femeii lucreaza in cadrul Ambasadei SUA. Victima se numeste Mihaela Basilescu, are 44 de ani, impliniti in urma cu doua saptamani, si un copil de 14 ani. Sotul ei, Adrian Liviu Basilescu, in varsta de 49 de ani, este angajat in Ambasadei SUA. Vecinii lor ne-au confirmat aceasta ipoteza.

Starea de sanatate a femeii este stabila, fiind internata la Sectia de ortopedie, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti, doctorul Bogdan Oprita. El a refuzat sa mentioneze diagnosticul pus de medici explicand ca pacienta a cerut sa nu fie facute publice date despre situatia medicala. Bogdan Oprita a mai spus ca medicii nu pot preciza deocamdata cat timp ar urma sa fie spitalizata pacienta.

Ambasada si functionarul coopereaza cu anchetatorii romani
Ambasada SUA a confirmat, ieri, intr-un comunicat de presa, ca un functionar al sau, care lucreaza pentru „o agentie americana de aplicare a legii“, a fost implicat, marti seara, intr-un accident rutier in Bucuresti, soldat cu ranirea unei femei. Functionarul se numeste Kevin L. Sandlin si este „atasat care lucreaza, in cadrul Ambasadei, pentru o agentie americana de aplicare a legii“, se precizeaza in comunicatul reprezentantei diplomatice americane transmis ieri presei. Ambasada Statelor Unite si Kevin Sandlin coopereaza cu Politia Rutiera Bucuresti si cu alte autoritati romane in derularea anchetei, potrivit comunicatului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.