Presedintele FRF vrea sa cumpere proprietati si sa obtina profit din chirii.

Mircea Sandu a plusat cu doua milioane la bugetul de zece milioane de euro preconizat de Ionut Lupescu pentru 2008 la Federatia Romana de Fotbal (FRF), dar a estimat si un deficit de 500.000 de euro la bilantul din decembrie. Presedintele FRF sustine ca o parte din bani vor merge in investitii, el laudindu-se cu un excedent de 300.000 de euro in 2007, dupa ce a cheltuit 7.260.840 din bugetul de 7.546.988 de euro. „Vrem sa infiintam o miniacademie la Buftea. FRF are acum un patrimoniu care valoreaza mai mult de 12 milioane de euro. In cheltuielile prevazute, vrem sa achizitionam niste imobiliare pentru a deveni patrimoniul FRF si sa produca venituri din chirii", si-a anuntat Mircea Sandu intrarea pe piata imobiliara, fara a oferi alte detalii. De altfel, Casa Fotbalului a fost o sursa de beneficii de la darea ei in folosinta, mai multe sali fiind inchiriate cu 5 dolari/ scaun pentru diferite evenimente.

Nasu’ nu a uitat nici la aceasta calificare de portari, femei de serviciu sau de bucatari, anuntind ca 11% din cele sase milioane de euro primite de la UEFA vor ajunge in buzunarele salariatilor FRF. 39% din suma totala va ajunge in bugetul FRF, iar restul de 50% va constitui fondul de premiere al jucatorilor. Zece fotbalisti care au participat la preliminarii vor incasa prima maxima, 110.000 de euro, criteriul de departajare fiind prezenta in 75% dintre meciuri. Cea mai mica prima va fi de 5.000 de euro, aici concurind cu succes dinamovistul Claudiu Niculescu, prezent doar un minut pe gazon in aceasta campanie. Sandu a facut o mentiune speciala pentru Mutu, considerat de seful FRF drept cel mai bun jucator din 2007.

Presedintele FRF a refuzat sa dea detalii cu privire la marirea de salariu a selectionerului Victor Piturca, la renegocierea contractului de la acest sfirsit de an. „Eu habar nu am. Ionut Lupescu se intilneste cu Piti si se pun de acord. Eu nu particip la negocieri. Ionut are aceasta atributie, el raspunde de personal, de angajari si de demiteri la toate nivelurile, mai putin la presedinte, pentru ca el este ales." In ceea ce-l priveste pe Piturca, seful FRF a spus doar ca se incearca perfectarea unui amical cu Suedia sau cu o alta nationala nordica in luna martie. „Nu mai putem sa jucam cu echipe puternice pentru ca sintem cu ele in grupa. Am facut crime pe acolo si ne-au bagat in aceeasi oala. Incercam un amical cu Suedia in luna martie sau cu o echipa nordica, asta e tinta noastra. Pina atunci avem un meci cu o echipa medie spre buna, cum este cea a Israelului", a declarat Sandu.

CITESTE MAI MULT DIN ARHIVA COTIDIANUL:

Calificarea tradusa in bani: 100 de milioane de euro