Ministerul Economiei si Finantelor a respins ieri toate ofertele la licitatia de titluri de stat anuntata la un volum de 300 mil. lei cu scadenta la un an, considerand prea mare randamentul solicitat de banci. "MEF respinge in totalitate ofertele de
Ministerul Economiei si Finantelor a respins ieri toate ofertele la licitatia de titluri de stat anuntata la un volum de 300 mil. lei cu scadenta la un an, considerand prea mare randamentul solicitat de banci. "MEF respinge in totalitate ofertele de cumparare depuse, considerandu-le la un nivel neacceptabil al randamentului", se spune in comunicatul publicat de banca centrala. La operatiune au participat 12 banci, iar volumul cumulat al cererii a fost de 804,4 mil. lei.
"Perioada e destul de mare si e posibil ca bancile sa ceara randamente de 8,50-8,75% pe an, pentru ca foarte multi jucatori se asteapta ca banca centrala sa mareasca dobanda de politica monetara cel putin in ianuarie. E putin probabil ca Ministerul de Finante sa atraga, insa, bani la aceste randamente, pentru ca pana acum a atras cel mult pana la 7,50% pe an", a explicat Bota.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.