Mult mai simplu de accesat si nu cu mult mai scumpe decit cele auto, imprumuturile pentru orice sint o varianta viabila pentru achizitia unei masini.

Cind te gindesti sa cumperi o masina si nu dispui de toata suma necesara, ai trei variante. Fie o iei in leasing, fie cu un credit dedicat (auto), fie cu un credit de nevoi personale. Daca insa nu ai de gind sa schimbi masina prea repede si daca se intimpla ca acea masina sa mai fie si la mina a doua, ramine o singura varianta, care nu implica prea multe complicatii. E vorba despre creditul de nevoi personale, care poate ajunge acum pina la valori de 20.000-30.000 de euro. Sint banci care nu solicita nici macar copie dupa cartea de munca, document care, in unele cazuri, e obtinut destul de greu. Dobinda variabila de 13% si comisionul de acordare de 2%, plus 75 de lei analiza dosarului fac ca oferta ING Bank in acest moment sa aiba cea mai mica DAE: 14,09%, cu o rata lunara de 1.195 de lei pentru un credit de 15.000 de euro in echivalent lei. Creditul poate fi obtinut pe o perioada maxima de 10 ani in suma maxima de 60.000 de lei, potrivit www.finzoom.ro.

ABN Amro solicita copie dupa cartea de munca numai daca este nevoie (in functie de rezultatul scoringului), iar pina pe 15 decembrie 2007 ofera creditul de uz personal fara garantii cu o dobinda de 9,5% variabila. DAE este 17,03%, cu rata lunara de 1.254 de lei, valori calculate pentru criteriile mai sus-mentionate. BCR, cu produsul Divers Extra este pe locul 3 cu DAE 17,32% si rata lunara de 1.262 de lei. In plus, cine opteaza pentru pachetul Cont Curent (creditul este depus de banca intr-un cont curent la care ataseaza un card de debit cu 0% comision la platile cu acest card si serviciul de Direct Debit care permite efectuarea de plati fara a fi nevoie de deplasarea la banca) va avea 0,95% comisionul de acordare si 3 luni dobinda promotionala de 8,9%.