Presedintii de cluburi considera exagerate pretentiile financiare ale firmei care vrea sa intermedieze vanzarea drepturilor tv, motiv pentru care ar putea renunta la aceasta.
Dumitru Dragomir a anuntat ieri ca nu s-a definitivat modalitatea pri
Presedintii de cluburi considera exagerate pretentiile financiare ale firmei care vrea sa intermedieze vanzarea drepturilor tv, motiv pentru care ar putea renunta la aceasta.
Dumitru Dragomir a anuntat ieri ca nu s-a definitivat modalitatea prin care LPF va vinde, in primavara anului viitor, drepturile tv ale Ligii I pentru urmatoarele sezoane. "S-a discutat despre problema drepturilor TV si Adunarea Generala a hotarat sa facem o contraoferta societatii Deloitte, care a venit cu niste pretentii exagerate, asa ca pe data de 21 decembrie, la ora 13, sunt invitati toti patronii de cluburi cu presedintii la o adunare generala pentru a definitiva problema contractului drepturilor tv", a spus Dragomir. Alexandru Boc (foto), vicepresedinte la LPF, a detaliat pentru Mediafax. "S-a hotarat ca sa se consulte alte cateva firme in privinta pretului pe care il doresc pentru aceasta negociere, deci se va face o licitatie, pentru ca am considerat ca dansii doresc prea multi bani, care oricum sunt din banii cluburilor. Domnul Padureanu a avut alta idee: sa se aleaga cinci oameni dintre investitori, care sunt si patroni de echipe, ca sa negociem direct si sa nu mai platim nici un comision la nimeni. Mai avem pe 21 o Adunare Generala si atunci se va definitiva", a explicat Boc. Interesant este ca gruparile din Liga I au fost de acord acum patru ani cu plata unui comision de 10% din valoarea contractului, insa atunci intermediar era un off-shore din Cipru care i-ar fi apartinut chiar lui Dragomir. Tot in Adunarea Generala a LPF de ieri s-a decis continuarea luptei in instanta cu FRF pentru comisii, dupa ce forul lui Mitica a pierdut in prima instanta. "Am propus Adunarii Generale sa nu mai facem recurs in ceea ce priveste comisiile, dar 16 conducatori s-au opus si au spus sa ne cerem drepturile mai departe, pentru ca organizarea Ligii este la LPF si nu trebuie ciuntit nimic din aceasta organizare, astfel ca se va face recurs in acest proces", a spus Mitica. FRF si LPF s-au aflat in litigiu, in aceasta vara, in ceea ce priveste dreptul asupra comisiilor, Agentia Nationala pentru Sport hotarand ca, in conformitate cu Legea Sportului, LPF este organismul care va controla comitetele de judecata. Ulterior, acestea au revenit in subordinea FRF, printr-o hotarare a Comitetului Executiv, iar LPF a actionat in judecata federatia pentru a se stabili pe aceasta cale tutela comisiilor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.