Compania farmaceutica japoneza Eisai va prelua compania americana MGI Pharma din sectorul biotehnologiei, pentru  suma 3,9 miliarde de dolari, in cadrul strategiei de extindere pe piata Statelor Unite si de consolidare a pozitiei in domeniul med
Compania farmaceutica japoneza Eisai va prelua compania americana MGI Pharma din sectorul biotehnologiei, pentru suma 3,9 miliarde de dolari, in cadrul strategiei de extindere pe piata Statelor Unite si de consolidare a pozitiei in domeniul medicamentelor de tratare a cancerului, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Oferta de preluarea a MGI, de 41 de dolari pe actiune, este cu 38,7% mai mare decat pretul inregistrat de titlurile companiei americane la inchiderea tranzactiilor de la 28 noiembrie, data la care aceasta a anuntat ca analizeaza solutii strategice de dezvoltare.Preluarea ar putea fi finalizata in primul trimestru al anului 2008.
Eisai a anuntat ca tranzactia va contribui la dezvoltarea viitoare a companiei, dupa expirarea, in 2010, a patentului pentru medicamentul Aricept, destinat tratarii afectiunii Alzheimer, detinut in parteneriat cu Pfizer.
Aricept reprezinta in prezent principala sursa de venituri pentru Eisai, al patrulea mare producator japonez de medicamente.
MGI este specializata in productia de medicamente destinate tratarii mai multor afectiuni canceroase.
Analistii au anticipat ca MGI va atrage interesul unor companii farmaceutice americane si europene importante, dupa ce conducerea a anuntat, in urma cu o luna, ca doreste vanzarea afacerii. Printre alte tranzactii importante care au avut loc in acest an in domeniul biotehnologiei se numara preluarea MedImmune de catre AstraZeneca, pentru 15,6 miliarde de dolari, si cea a Pharmion, concurenta a MGI, de catre Celgene, pentru 2,9 miliarde de dolari.Compania americana Biogen este la randul ei scoasa la vanzare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.