ING Fond de Pensii estimeaza ca va ajunge la 1 milion de participanti saptamana viitoare, depasind tinta initiala, care prevedea atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii, a s
ING Fond de Pensii estimeaza ca va ajunge la 1 milion de participanti saptamana viitoare, depasind tinta initiala, care prevedea atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii, a spus pentru NewsIn seful companiei, Radu Vasilescu.
"La ultima raportare, pe 1 decembrie, ING Fond de Pensii avea in total peste 800.000 de participanti", a precizat directorul general al companiei.
Radu Vasilescu este de parere ca in perioada cuprinsa intre Craciun si Anul Nou se asteapta la o scadere a numarului de aderenti, urmand ca dupa data de 5 ianuarie sa inceapa un ultim val de persoane care isi aleg un fond de pensii pe pilonul II.
Directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, estimase la inceputul lunii noiembrie ca fondul de pensii al grupului ING va atrage contributii de circa 84 milioane euro in primul an de activitate, in conditiile in care societatea va avea 1 milion de participanti, asa cum si-a propus.
Bram Boon a luat in considerare salariul mediu pe economie, de circa 350 de euro, si contributia prevazuta de lege, de 2%, care va genera venituri medii anuale de 84 de euro pe aderent.
ING Fond de Pensii avea, dupa primele doua luni de la startul campaniei de atragere de aderenti, peste o treime (34,6%) din cele peste 2,2 milioane de persoane care au semnat pentru un fond de pensii private obligatorii (pilonul II). Astfel, in intervalul 17 septembrie-15 noiembrie, ING Fond de Pensii a atras 762.265 de participanti, locul secund in clasamentul fondurilor de pensii private fiind ocupat de Allianz-Ţiriac Fond de Pensii, cu 567.404 participanti atrasi si o cota de piata de 25,77%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.