Fundatia Ronald S. Lauder Romania a organizat, marti seara, a V-a editie a Galei anuale a Prieteniei. In cadrul galei a avut loc si aprinderea celei de-a opta lumanari de Hanukkah si a bradului de Craciun. Evenimentul a avut loc la orele 19.00, la Ho
Fundatia Ronald S. Lauder Romania a organizat, marti seara, a V-a editie a Galei anuale a Prieteniei. In cadrul galei a avut loc si aprinderea celei de-a opta lumanari de Hanukkah si a bradului de Craciun. Evenimentul a avut loc la orele 19.00, la Howard Johnson Hotel, cu scopul de a strange fonduri destinate proiectelor si programelor educationale ale gradinitei si liceului Lauder-Reut. Evenimentul a fost onorat de ministrul israelian al infrastructurii, Benjamin Ben Eliezer. De asemenea, au fost prezenti reprezentantii autoritatii locale, printre care Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, Liviu Negoita, primarul sectorului 3. Nu a lipsit familia Serrousi. Tova Ben Nun, presedintele Fundatiei Lauder Romania, a multumit invitatilor, discursul sau in limba romana cat si in ebraica fiind urmat de un spectacol sustinut de copiii gradinitei Lauder-Reut si Grupul Bim-Bam, care au interpretat cantece de Hanukkah si de Craciun. Radu Moraru, prezentatorul programului, l-a invitat apoi in scena pe Tomer Mozafi, elev al scolii Lauder, pentru a aprinde a 8-a lumanare de Hanukkah.
In cadrul spectacolului a avut loc o licitatie de arta cu lucrari realizate de elevi. Printre cumparatori s-au numarat Varujan Vosganian, Adrian Nastase, Liviu Negoita, Felix Tataru, dar si oameni de afaceri reprezentanti ai celor mai importante companii de pe piata din Romania. Pana la sfarsitul spectacolului, Joseph Seroussi, presedintele J&R Enterprises, donase 50.000 de euro,iar Isaac Cohen-Hoshen, presedintele ADama Management, 58.000 de euro in nume personal. Au fost acordate doua burse anuale, in valoare de 6.000 de euro, de catre Matanya Schwartz, directorul general al Elite Romania, si Radu Mustata. Astra Asigurari a oferit un curs de management la British Council, in valoare de 5.000 de euro. Gala s-a incheiat cu recitalurile Luminitei Anghel si al lui Adrian Enache.
In aceeasi zi, a avut loc inaugurarea noii aripi a Liceului Lauder-Reut, in Bd. Mircea Voda nr. 20-22, in onoarea familiei Seroussi, care a finantat acest proiect, in valoare totala de 430.000 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.