Guvernul a aprobat ieri hotararea prin care salariul minim pe economie este stabilit pentru anul viitor la 500 lei, in primul semestru, si la 540 lei, in al doilea semestru, conform negocierilor cu reprezentantii sindicatelor, au declarat agentiei Me
Guvernul a aprobat ieri hotararea prin care salariul minim pe economie este stabilit pentru anul viitor la 500 lei, in primul semestru, si la 540 lei, in al doilea semestru, conform negocierilor cu reprezentantii sindicatelor, au declarat agentiei Mediafax surse ministeriale.
Hotararea Guvernului specifica in mod clar ca salariul minim va fi majorat la 540 lei daca indicatorii economici vor fi cei prevazuti de Comisia Nationala de Prognoza.
Reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor si patronatelor au convenit, la inceputul acestei saptamani, ca din 2008 sa fie un singur salariu minim unic pe economie, in primul semestru nivelul acestuia fiind de 500 de lei, iar din semestrul al doilea, daca indicatorii economici vor permite, acesta sa ajunga la 540 lei.
Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Şanse, Paul Pacuraru, a declarat, la cea de-a saptea intalnire cu reprezentantii sindicatelor si cu cei ai patronatelor, ca anul 2008 va incepe cu un nivel al salariului minim de 500 de lei si ca in semestrul doi, in functie de evolutia Produsului Intern Brut, a inflatiei si productivitatii muncii, acesta ar putea sa creasca pana la 540 de lei.
"Guvernul a convenit asupra acestui lucru, iar valoarea pe care o vom avea in hotararea de Guvern va fi si in Contractul Colectiv de Munca la nivel national. Cred ca lucrurile sunt pe fagasul bun", a spus Pacuraru.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.