Pretul gazelor din import, care asigura aproape 40% din consumul intern anual al Romaniei, va creste, la 1 ianuarie 2008, cu aproximativ 16%. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), acestea vor fi mai scumpe cu 50
Pretul gazelor din import, care asigura aproape 40% din consumul intern anual al Romaniei, va creste, la 1 ianuarie 2008, cu aproximativ 16%. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), acestea vor fi mai scumpe cu 50 de dolari/1.000 mc, ajungand la 360-365 dolari/1.000 mc. Cauzele ce au determinat aceasta scumpire sunt cresterea pretului petrolului si majorarea operata de Rusia, principalul furnizor pentru statele europene. Pentru moment, tariful gazelor din productia interna nu va creste, dar se va apropia treptat de nivelul din statele Uniunii Europene.
Consiliul Consultativ al ANRE, care urma sa se intruneasca pana la 15 decembrie pentru a stabili noile valori pentru gaze si electricitate de la 1 ianuarie 2008, a amanat discutia pentru saptamana viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.