FRF a aprobat ieri o norma care incalca dreptul la munca, oprind un tehnician sa semneze mai mult de un singur contract intr-un an competitional in Liga I, in incercarea de a stopa demiterile si demisiile foarte dese din campionatul romanesc. Asa cum
FRF a aprobat ieri o norma care incalca dreptul la munca, oprind un tehnician sa semneze mai mult de un singur contract intr-un an competitional in Liga I, in incercarea de a stopa demiterile si demisiile foarte dese din campionatul romanesc. Asa cum ZIUA a atras atentia acum o luna, cand aceasta propunere s-a auzit pentru prima data, aceasta masura este una abuziva, care poate lasa antrenorii pe drumuri, fiindca, de exemplu, un tehnician competent poate fi demis "ca asa vor muschii patronului", caz in care el nu mai poate activa in Liga I pana la sfarsitul campionatului respectiv. O alta posibilitate este ca antrenorul sa plece de bunavoie, iar patronul sa nu poata gasi un alt tehnician capabil, fiindca majoritatea acestora au contracte in sezonul acela. E ca si cum Mircea Sandu ar fi obligat de o lege sa nu angajeze decat un selectioner pe durata unor preliminarii, indiferent de rezultate. Nicaieri in lume nu se intampla asa ceva, Jose Mourinho, demis de la Chelsea, avand propuneri de la alte grupari din Premier League, pe care insa le-a refuzat.
"A fost aprobata propunerea ca, intr-un an, un antrenor sa poata semna doar un singur contract la aceeasi categorie. Al doilea il poate semna doar la o liga inferioara. Masura va intra in aplicare, probabil, incepand cu sezonul 2008/2009. Atunci probabil ca se va analiza mai bine inainte de a semna un contract. Apoi, nu e normal ca un antrenor care trece la o echipa rivala sa beneficieze in meciul cu fosta echipa de avantajul informatiilor. Spre exemplu, Rapid a castigat cu Dinamo, iar informatiile avute de Rednic au fost determinante. E o inechitate, o lipsa de fair play, nu vom mai admite asemenea situatii. In sezonul trecut, au fost Cartu, Dorinel Munteanu si Florin Marin care au plecat de la o echipa la alta, jucand impotriva fostei formatii", a explicat Mircea Radulescu, directorul Scolii de Antrenori a FRF, ratiunea stramba in urma careia s-a ajuns la o astfel de masura. Mergand in continuare pe principiul amestecului cat mai mult in treburile unui club, care este, totusi, o societate comerciala, "Riciu" a mai venit cu o idee, aceea de a interzice si interimarii. "Se aduc si anonimi, ca la Targu Jiu cu Zahiu. Bine, trebuie inteles si patronul, mai e o etapa, vrea sa se gandeasca bine inainte de a pune un antrenor", a comentat oficialul FRF. Iar Mircea Sandu l-a sustinut: "Avem 68 de licentiati Pro si ei vin cu interimari. Lasa-ne, taica, angajeaza un om serios!". Radulescu vrea sa faca si un contract tip pentru antrenori, de parca acestia nu au impresari si nu isi pot negocia singuri intelegerile. "Nu inteleg motivul pentru care un antrenor cu zece meciuri consecutive fara infrangere, Bergodi, a fost indepartat. Hagi si Lacatus s-au grabit cand au acceptat sa se duca la un club tentant, dar trebuie sa gandesti ca un profesionist care nu vrea sa se compromita. Prin declaratiile ulterioare, Hagi a regretat. Daca si cu Lacatus se va intampla la fel, va regreta si el decizia de a se duce la Steaua. Au ajuns casele de pariuri sa puna cote pe indepartarea unui antrenor, daca scot bani ii inteleg, dar dupa mine e o exagerare, o sa ajungem sa mizam cand moare unul sau cand se marita sora", a mai spus Radulescu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.