Compania kazaha Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC), specializata pe minerit si productia de metale, planuieste sa investeasca 1,5 miliarde de euro in vederea dezvoltarii afacerilor in urmatorii patru ani, a anuntat ieri directorul executiv
Compania kazaha Eurasian Natural Resources Corporation (ENRC), specializata pe minerit si productia de metale, planuieste sa investeasca 1,5 miliarde de euro in vederea dezvoltarii afacerilor in urmatorii patru ani, a anuntat ieri directorul executiv al grupului, conform Reuters, citat de NewsIn. Cel mai mare producator de fero-crom din lume si al saselea exportator mondial de minereu de fier din punct de vedere al volumului a strans peste 1,8 miliarde de euro in cursul acestei luni cu ocazia ofertei publice initiale de la Bursa din Londra, la un pret de 7,53 euro pe actiune.
"Compania are un program de investitii de 1,5 miliarde de euro in urmatorii patru ani", a declarat directorul executiv al ENRC, Johannes Sittard, pentru reporteri, conform Reuters, informeaza NewsIn. Acesta a mai adaugat ca aceste sume vor fi directionate catre toate diviziile grupului, inclusiv cele specializate pe productia de aluminiu si de minerit.
Eurasian Natural Resources Corporation este una dintre cele mai mari companii din Kazahstan, reprezentand aproximativ 4% din Produsul Intern Brut al statului kazah, informeaza Reuters. Vanzarea a circa 20% din pachetul propriu de actiuni cu ocazia trecerii pe lista de la Bursa din Londra implica o capitalizare a grupului de 9,39 miliarde de euro. ENRC este al cincilea furnizor de alumina din lume si al saselea exportator de minereu de fier, de asemenea produce si aproximativ 16% din electricitatea necesara Kazahstanului, afirma Reuters. Guvernul din Kazahstan detine 24,8% din ENRC, in timp ce compania Kazakhmys controleaza 18,8%, iar restul este detinut de magnatii Alexander Mashkevich, Alijan Ibragimov si Patokh Shodiyev.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.