Nu este deloc usor sa scrii despre aventurile politice ale Elenei Udrea.

Oricita doctrina si strategie ai baga in text, tot o poveste cu si despre curtezane iese. Si nu una moderna, ci una calare, mereu calare. Asta pentru ca Elena Udrea nu cunoaste modelul la pas. In politica ii place doar la trap. „Hodoronc-hodoronc" - sefa la Cancelaria prezidentiala, „zdronca-zdronca" - secretar executiv in PD, se aud si clopoteii, si iat-o pe tinara speranta blonda vicepresedinte in viitorul partid prezidential. N-a durat decit o noapte, dar a fost de-ajuns.

A fost o noapte memorabila, in care Elena Udrea a iesit in fata presei sa declare, cu modestie, ca este doar unul dintre cei 25 de vicepresedinti ai partidului lui Basescu. Faptul ca liderii PD au putut sa ia in calcul numirea Elenei Udrea in functia de vicepresedinte (pupila prezidentiala urma sa ocupe in PD-L unul dintre locurile ce le reveneau democratilor) demonstreaza ca in Modrogan a disparut orice urma de demnitate in relatia cu Basescu. Retragerea functiei a doua zi nu spala in nici un fel rusinea. Au asteptat/sperat sa vuiasca ziarele, sa rida curcile, sa se impauneze Elena ca o ulpie traiana de rit nou si abia apoi i-au batut obrazul lui Basescu. Nu, nu au avut curaj sa-i spuna ceva despre Udrea. Nu se face. Au profitat insa de faptul ca, la pachet cu Elena Udrea, mai avansasera in functia de vicepresedinte si singurul fin al lui Basescu care este trimis in judecata de DNA, Gheorghe Falca, dar si securistul Silvian Ionescu. Asa ca democratii au dat vina pe reactia violenta a presei in cazul celor doi si i-au lasat la locul lor pe toti secretarii executivi care fusesera propusi pentru avansare. Dupa cum a fost lucrata, schema pare sa poarte marca Blaga. Dar daca si acesta a ajuns sa recurga la astfel de tertipuri cind vrea sa spuna nu, e grav.

Oricum, Basescu si-a atins scopul in ceea ce o priveste pe Udrea, care, vicepresedinte sau nu, a fost cooptata in echipa de conducere a viitorului PD-L. Va participa la toate sedintele, va asista la luarea tuturor deciziilor, nu va putea fi evitata. In acest moment, doamna care i-a pus biletelul roz in mina presedintelui poate fi considerata la propriu pupila lui Basescu. Pentru ca, de acum, presedintele va vedea prin ochii acesteia tot ce se intimpla in Modrogan. Elena Udrea este de departe omul in care Traian Basescu a demonstrat ca are cea mai multa incredere si pe care il promoveaza chiar cu riscul de a pierde procente. Pentru prietena lui blonda, seful statului a renuntat la colaborarea cu Adriana Saftoiu si nu va trece mult timp pina vom auzi cum Elena Udrea va incepe sa-i killbillareasca pe liderii PD care nu cred in ascensiunea ei.

P.S.: Titlul nu apartine autorului, ci unui coleg mult mai inspirat.