Consiliul de supraveghere al Bursei energetice germane EEX a aprobat pachetul de propuneri in vederea fuziunii cu institutia franceza omoloaga Powernext si a confirmat planurile de unire a afacerilor celor doua burse, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Consiliul de supraveghere al Bursei energetice germane EEX a aprobat pachetul de propuneri in vederea fuziunii cu institutia franceza omoloaga Powernext si a confirmat planurile de unire a afacerilor celor doua burse, scrie Reuters, citat de NewsIn. O purtatoare de cuvant a EEX, cu sediul la Leipzig, a declarat pentru Reuters, dupa reuniunea de la Berlin a boardului, ca entitatea rezultata prin fuziune ar putea incerca sa coopereze mai mult cu Belpex din Belgia si ca, dupa estimari, activitatile privitoare la contractele de energie electrica vor fi dirijate de la Paris, iar cele pentru contractele la termen si cele de clearing, de la Leipzig. Proiectul fuziunii urma a fi aprobat de EEX pe 11 decembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.