Seful pazei n-a fost demis, contractul cu bodyguarzii n-a fost reziliat, asa cum a amenintat ministrul Orban. In plus, exista si alte gauri negre in securitatea aeroportului.Aeroportul Baneasa ramine un spatiu neprotejat Contractul cu firma de paza a Aeroportului Baneasa, Shelter Security, precum si demiterea directorului de securitate al aeroportului, Sorin Ciobanu, masuri solicitate in urma cu o saptamina de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu au fost puse in aplicare. „Au la dispozitie doua-trei zile sa faca asta. In caz contrar, il voi demite chiar pe directorul aeroportului", ameninta in urma cu o saptamina ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. In fapt, nimic nu s-a intimplat, iar toti sint bine mersi pe scaunele lor. „Nu am primit nici o instiintare referitoare la demiterea mea si nici nu ma astept sa primesc, intrucit nu este vina mea. Culpa este strict a firmei de paza", s-a disculpat Ciobanu. Potrivit acestuia, incidentul de la Baneasa s-a intimplat in perioada in care se afla in concediu si prin urmare nu i se poate imputa nimic.

Mai mult, cercetarile recente ale „Academiei Catavencu" arata ca personalul Aeroportului Baneasa, inclusiv directorul de securitate, Sorin Ciobanu, nu are nici macar fise de post pe baza carora li s-ar putea imputa nerespectarea sarcinilor de serviciu. „Eu stiu ca ar trebui legal sa aiba aceste fise. Daca le au, nu stiu, caci nu e treaba Directiei de Aviatie Civila sa verifice acest lucru", a declarat ieri Catalin Radu, directorul directiei mentionate. „Nu am semnat o fisa a postului", a precizat directorul de securitate al aeroportului.

Incidentul de saptamina trecuta, cind doi ziaristi de la „Catavencu" au intrat pe Aeroportul Baneasa si au plantat o bomba-jucarie pe un avion, a fost posibil chiar daca directorul aeroportului, Stefan Mladin, fusese instiintat de Sorin Ciobanu de gaurile negre din sistemul de securitate. Acestea exista si in prezent, afirma directorul de securitate. „Din cele cinci porti de acces pe aeroport, doua sint vulnerabile. Una este cea pe care au intrat ziaristii, a doua e in zona de nord linga Aviatia Utilitara", afirma Ciobanu. Directorul de securitate al aeroportului, Sorin Ciobanu, le-a declarat jurnalistilor „Academiei Catavencu" ca, in aceasta toamna, a fost realizat un audit, ale carui concluzii au fost prezentate Ministerului Transporturilor si directorului general Mladin, din care rezulta ca aeroportul e foarte prost pazit.

„Academia Catavencu" a relatat ieri ca Aeroportul Baneasa a devenit o afacere de familie, deoarece functia de director comercial revine Narcisei Mladin, sotia directorului general, iar ca sef al aprovizionarii este Vasopol Claudiu, cumnatul directorului general. Cit priveste firma de paza Shelter Security, aceasta a fost aleasa in afara oricarei licitatii si nu avea la momentul selectiei o certificare ISO 9001, a calitatii serviciilor prestate. Aeroportul Baneasa incaseaza anual mai multe milioane de euro de la companiile aviatice sub forma de taxe de securitate, platite in final de pasageri.