Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, in subordinea caruia functioneaza RA-APPS, a declarat ieri ca "persoanele care au contracte pentru locuinte de protocol, inclusiv actualii demnitari, nu vor avea dreptul la cumparare prin negociere dire
Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, in subordinea caruia functioneaza RA-APPS, a declarat ieri ca "persoanele care au contracte pentru locuinte de protocol, inclusiv actualii demnitari, nu vor avea dreptul la cumparare prin negociere directa". El a precizat ca Guvernul urmeaza sa aprobe lista completa a spatiilor care vor fi scoase la vanzare in termen de 60 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a legii aprobate marti de Camera Deputatilor privind imobilele regiei. "Intentionam sa rezervam ca locuinte de serviciu 150-200 de imobile din Bucuresti, din zone centrale ca strada Mihai Eminescu sau Polona", a spus Bolojan. In schimb, peste 500 de spatii din cele aproximativ 900 detinute de regie in Bucuresti, dintr-un total de o mie de imobile la nivel national, vor fi vandute. Intrebat cati fosti demnitari locuiesc inca in vilele de protocol, seful SGG a aratat ca regia are circa 80 de contracte de inchiriere cu persoane fizice, inclusiv fosti demnitari, preluate de la primarii si majoritatea incheiate in anii '90.
RA-APPS va selecta, prin licitatie, evaluatori autorizati care vor propune un pret pe baza caruia regia va transmite actualilor chiriasi o oferta de cumparare. Daca oferta nu este acceptata de catre chirias, atunci imobilul va fi vandut prin licitatie publica. Bolojan a amintit ca persoanele care nu parasesc locuinta la terminarea mandatului sunt evacuate imediat, fara interventia instantei judecatoresti, sau obligate sa plateasca nivelul maxim de chirie practicat de regie, de 50 euro pe metru patrat.
Potrivit legii adoptate marti de Camera Deputatilor, vanzarea imobilelor catre persoanele fizice care le au in folosinta se face in conditiile unui avans minim de 30% din pretul imobilului si a unor rate lunare esalonate pe o perioada de maximum doi ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.