In perioada 10-20 decembrie, Orchestra Simfonica din Praga sustine concerte in 11 orase din Romania, acompaniata de Baletul „Johann Strauss".

Turneul national „Craciun Vienez" a debutat luni, la Cluj, si se va incheia pe 20 decembrie la Sala Palatului din Bucuresti. Dupa Cluj si Timisoara, valsurile lui Strauss vor rasuna in Alba-Iulia, Sibiu, Brasov, Iasi, Suceava, Bacau, Constanta, Pitesti si in Bucuresti. Spre deosebire de orasele din provincie, unde capacitatea redusa a salilor de spectacol face ca orchestra ceha sa se prezinte intr-o formula mai restrinsa, de numai 28 de muzicieni, pe scena Salii Palatului vor urca, joia viitoare, 60 de artisti.

Renumita Orchestra Simfonica din Praga, sub bagheta dirijorului Jaro Pelikan, va interpreta o selectie de lucrari din opera lui Johann Strauss, cu participarea sopranelor Leanan de Montiel si Kathrin Lopez, precum si a tenorilor Mario Papian si Vittorio Savarz. Din repertoriu fac parte piese celebre, printre care „Vals Imperial", „Dunarea albastra", „Vino in gondola", „Fratior si surioara", „Polca Tritsch-Tratsch" sau „Marsul lui Radetzky".

Spectacolul muzicienilor cehi, condusi de violonistul Wenzel Plasil, va fi dublat de dansul balerinilor din compania „Johann Strauss". Orchestra Simfonica din Praga, creata in urma cu peste 70 de ani de catre Rudolf Pekárek, este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri muzicale cehe, turneele intreprinse in Asia, Europa sau in America fiind indelung elogiate de presa si de critici. Intre orchestra pragheza si Baletul „Johann Strauss" exista o colaborare de aproape doua decenii, repertoriul lor fiind bazat, in mare parte, pe capodopere clasice. Compania de balet e un ansamblu de elita, format din balerini ai Operei de Stat din Praga. La talentul dansatorilor se adauga o mizanscena speciala, menita sa redea operele lui Strauss asa cum si-ar fi dorit compozitorul insusi, folosind costume viu colorate si concepte scenice deosebite. Hana Cicel, absolventa a Academiei de Arte din capitala ceha, a elaborat, special pentru acest turneu, coregrafii moderne, create pentru a incinta atit admiratorii fideli ai lui Strauss, cit si un public mai tinar.

Inainte de turneul in Romania, artistii cehi si invitatii lor au avut spectacole in Germania, unde au fost laudati de presa germana. Biletele pentru spectacolul de pe 20 decembrie, de la Bucuresti, costa intre 50 si 150 de lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului, Carrefour Orhideea si Feeria, precum si online, de pe www.vreaubilet.ro.

Castigatorii Concursului Craciun Vienez sunt: Barbuntoiu Oana Dulceanu Andrei Repede Daca Cristina Gherman Eugen Alexandru Rotaru Mihaela Orlov Ioana Alexandra Handolescu Ovidiu Ionut Petculescu Radu Cristian Fagaraseanu Victor Teoharie Carmen Felicitari!

Castigatorii vor fi contactati de redactia Cotidianul.

PARTICIPA LA CONCURS Participa la concurs si castiga una din cele 10 invitatii duble la concertul sustinut de Orchestra Simfonica din Praga, pe data de 20 decembrie 2007, la Sala Palatului, din Bucuresti.

Raspunde la intrebarea:

"Cate orase din Romania cuprinde turneul Craciun Vienez?"

si vino sa vezi un spectacol de muzica si dans special pentru sarbatori.

Trimite raspunsul tau pe adresa de e-mail concurs@cotidianul.ro pana pe data de 17 decembrie 2007.

Castigatorii vor fi anuntati in data de 18 decembrie 2007 pe site-ul www.cotidianul.ro si vor fi contactati de catre redactia Cotidianul pentru a li se comunica modalitatea de a intra in posesia premiului.

!!! Citeste REGULAMENTUL concursului !!!

-->