Membrii Ligii Profesioniste de Fotbal refuza sa fie parte civila in litigiul pentru care Mitica Dragomir este urmarit penal de DNA.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Mitica Dragomir, a convocat o Adunare Generala pentru a-si atrage aliati impotriva lui Constatin Iacov, care a impus urmarirea sa penala pentru tranzactiile dubioase cu terenul pe care s-a construit sediul institutiei pe care o conduce. „Adunarea Generala a refuzat sa se constituie parte civila pentru prejudiciul adus prin cumpararea terenului si construirea acestui edificiu, asa cum cerea DNA, votul fiind luat in unanimitate. Cei mai multi conducatori m-au felicitat ca am cumparat acest pamint, bineinteles cu mandatul lor, si am facut acest sediu al Ligii. Dupa ce se termina ancheta il vom da in judecata pe Constantin Iacov pentru denunt calomnios, atit din partea LPF, cit si din partea mea personal, pentru ca eu, pentru cumpararea acestui pamint, am avut aprobarea AG si mandat din partea acesteia. De asemenea, azi au fost chemati si cei care erau conducatori in 2001 si in prezenta notarului au dat declaratii pe propria raspundere", si-a derogat Dragomir vinovatia catre subalterni.

Reamintim ca Dragomir este urmarit penal, sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Anchetatorii au stabilit ca, in 2001, in baza unei intelegeri prealabile, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren amplasat in Bucuresti, de aproximativ 350 de metri patrati. Acesta valora la vremea respectiva aproape 30.000 de dolari, pretul fiind in prezent de 170.000 de euro. In schimb, in calitate de presedinte al LPF, Dragomir ar fi acceptat ca Liga sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat o suprafata de 1.500 de metri patrati, pentru 350.000 de dolari, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decit pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data. DNA sustine ca, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, in 2004, Dumitru Dragomir, prin intermediul soferului, ar fi trecut suprafata respectiva in proprietatea unei societati comerciale apartinind fiului sau. Procurorii au dispus masura sechestrului asiguratoriu asupra terenului respectiv.

Lupescu cere vot de blam pentru Dragomir Directorul general al FRF, Ioan-Anglelo Lupescu, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca presedintele LPF si vicepresedintele FRF, Dumitru Dragomir, ar trebui sa primeasca un vot de blam din partea Comitetului Execurtiv al federatiei pentru ca "lucreaza impotriva intereselor" acestui for. "Statutul ii permite sa fie si presedinte de liga, si membru in Comitetul Executiv al FRF, dar ce se intimpla nu e in regula. Noi respectam intocmai legile si regulamentele in vigoare", a spus Lupescu.

Fostul international s-a aratat deranjat de decizia Adunarii Generale a LPF de a face recurs la hotarirea Tribunalului Bucuresti de a acorda FRF dreptul de a avea in subordine comisiile, spunind ca nu intelege de ce Dragomir a promis, in sedinta de miercuri dimineata a Comitetului Executiv al FRF, ca nu va continua procesul . "Pai dimineata la Comitetul Executiv ne-a spus ca Liga nu va mai face recurs. Si acum ce face? Eu nu cred ca 16 presedinti au votat pentru recurs la Adunarea Generala a LPF. Dar asta e alta problema. Nu stiu daca vor avea succes la recurs, dar stiu sigur ca legea este de partea noastra in ceea ce priveste comisiile", a precizat Ioan-Angelo Lupescu. Oficialul FRF a adaugat ca va veni o vreme cind federatia nu il va mai proteja pe Dumitru Dragomir la UEFA. "Nu stiu cum va privi UEFA continuarea acestui proces. UEFA e impotriva ligilor si a oamenilor care fac astfel de lucruri. Noi am incercat si incercam mereu sa il protejam pe Dumitru Dragomir la UEFA, dar trebuie sa se lase si dinsul protejat. Dar va veni o vreme cind n-o sa-l mai protejam", a spus oficialul FRF.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca reprezentantii a 16 cluburi, prezenti la Adunarea Generala de miercuri, au votat ca Liga sa faca recurs la decizia Tribunalului Bucuresti de a acorda FRF dreptul de a avea in subordine comisiile care judeca litigiile din Liga I. "Am propus Adunarii Generale sa nu mai facem recurs in ceea ce priveste comisiile, dar 16 conducatori s-au opus si au spus sa ne cerem drepturile mai departe, pentru ca organizarea Ligii este la LPF si nu trebuie ciuntit nimic din aceasta organizare, astfel ca se va face recurs in acest proces. Adunarea Generala a hotarit sa-l invitam pe presedintele Mircea Sandu si pe Ionut Lupescu la AG din 21 decembrie, pentru o discutie vizavi de comisii si arbitraje", a spus Dragomir. Lupescu anuntase marti, ca FRF a cistigat procesul intentat de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, care contesta hotarirea Comitetului Executiv de trecere a comisiilor in subordinea FRF.