Membrii Ligii Profesioniste de Fotbal, intruniti ieri in cadrul Adunarii Generale a FRF, au respins cererea DNA de a se constitui in parte civila in litigiul pentru presupusul prejudiciu adus de presedintele LPF prin cumpararea la suprapret a terenul
Membrii Ligii Profesioniste de Fotbal, intruniti ieri in cadrul Adunarii Generale a FRF, au respins cererea DNA de a se constitui in parte civila in litigiul pentru presupusul prejudiciu adus de presedintele LPF prin cumpararea la suprapret a terenului pe care a fost construit sediul LPF. Mai mult, Mitica a precizat ca il va da in judecata pe Constantin Iacov, fostul presedinte al lui FC National, cel care a sesizat DNA cu privire la o posibila frauda. "Cei mai multi conducatori m-au felicitat ca am cumparat acest pamant, bineinteles cu mandatul lor, si am facut acest sediu al Ligii. Dupa ce se termina ancheta il vom da in judecata pe Constantin Iacov pentru denunt calomnios, atat din partea LPF, cat si din partea mea personal, pentru ca eu, pentru cumpararea acestui pamant, am avut aprobarea AG si mandat din partea acesteia. De asemenea, azi au fost chemati si cei care erau conducatori in 2001 si in prezenta notarului au dat declaratii pe propria raspundere", a explicat Dragomir, mandrindu-se ca decizia a fost luata in unanimitate. Mitica a fost pus sub invinuire de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) dupa ce Iacov l-a acuzat de luare de mita. Dragomir s-a prezentat pe 3 decembrie, la DNA, pentru a i se aduce la cunostinta punerea sub invinuire, sub acuzatiile de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Anchetatorii au stabilit ca, in 2001, in baza unei intelegeri prealabile, Dumitru Dragomir ar fi primit de la un mituitor o suprafata de teren amplasata in Bucuresti, de aproximativ 350 metri patrati. Terenul valora la vremea respectiva aproape 30.000 de dolari, pretul fiind in prezent, de 170.000 de euro. In schimb, in calitate de presedinte al LPF, Dragomir ar fi acceptat ca Liga sa achizitioneze de la acelasi mituitor la un pret supraevaluat o suprafata de 1500 de metri patrati, la suma de 350.000 de dolari, ceea ce reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data. DNA sustine ca, pentru a ascunde adevarata natura a provenientei terenului primit ca mita, in 2004, Dumitru Dragomir, prin intermediul soferului sau, ar fi trecut suprafata respectiva in proprietatea unei societati comerciale apartinand fiului sau. Procurorii au dispus masura sechestrului asiguratoriu asupra terenului respectiv. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.