Proiectul de debut in lungmetraj al regizorului Radu Jude se afla in competitia pentru Premiul Sundance/NHK International Filmmakers, in valoare de 10.000 de dolari.Regizorul Radu Jude mai are doar citeva luni pina lainceputul filmarilor „Nu atit obtinerea acestei sume este importanta, cit prezenta proiectului «Cea mai fericita fata din lume» printre astfel de scenarii. Inseamna o recunoastere de foarte mare prestigiu a filmului pe piata americana", declara Ada Solomon, producatoarea lungmetrajului „Cea mai fericita fata din lume" al lui Radu Jude. Scenariul se numara printre cele 12 finaliste la Premiul Sundance/NHK International Filmmakers. Din aceasta lista va fi selectat cite un script din Europa, America Latina, SUA si din Japonia. In ceea ce priveste reprezentarea de pe vechiul continent, proiectul lui Jude concureaza cu drama slovena „Circus Fantasticus" de Janez Burger si cu o coproductie Bosnia-Hertegovina, „On The Path", de Jasmila Zbanic. Cistigatorii vor fi anuntati in cadrul Festivalului Sundance, in ianuarie 2008. Fiecare va primi 10.000 de dolari, plus se vor achizitiona drepturile de difuzare in Japonia a lungmetrajului rezultat de catre NHK (Japan Broadcasting Corporation). „Lampa cu caciula", scurtmetrajul lui Radu Jude, a fost si el premiat la Sundance. Proiectul lui Radu Jude a obtinut deja fonduri de la Centrul National al Cinematografiei. Potrivit Adei Solomon, bugetul necesar pentru a intra in productie cu „Cea mai fericita fata din lume" este de aproximativ 600.000 de euro. „Cel tirziu in ianuarie vom semna contractele pentru citeva finantari locale, vrem sa obtinem si sprijinul Televiziunii Romane. Nu avem nici cea mai mica problema cu obtinerea fondurilor pentru acest proiect, exista deja doi coproducatori interesati, unul olandez, celalalt german. Speram sa incepem filmarile in mai-iunie", a precizat Ada Solomon. In timp ce producatoarea de la Hi Film se ocupa cu rezolvarea aspectelor financiare, Jude se va concentra asupra castingului, care va incepe in curind.

Trama scenariului lui Radu Jude are in centru destinul Deliei, o tinara de 18 ani dintr-un orasel romanesc, norocoasa cistigatoare a unei masini costisitoare prin intermediul unui concurs gen „trimiteti etichetele de pe trei sticle de suc". Insotita de parintii ei, protagonista trebuie sa ajunga in Capitala pentru a filma un spot care sa demonstreze faptul ca intreaga campanie a fost „pe bune". Insa pe drum incep si primele certuri legate de destinul masinii: s-o vinda, cum vor parintii, sau s-o pastreze, cum vrea Delia. Necazuri apar si pe timpul filmarii, insa totul se rezolva printr-un happy-end. Filmul, o tragicomedie, este bazat pe o poveste reala. Conform declaratiilor Adei Solomon, rolul principal va fi cel mai probabil interpretat de o fata de 18 ani, nu de o actrita profesionista.

Alte vesti de la Hi Film Casa de productie a Adei Solomon, Hi Film, are cu ce se lauda in aceasta perioada. Pelicula lui Radu Jude, „Alexandra", este in competitie la Festivalul Clermont-Ferrand, iar scurtmetrajul lui Paul Negoescu, „Acasa", tocmai a fost selectat la Festivalul de la Rotterdam. In plus, documentarul lungmetraj al lui Alexandru Solomon, „Cold Waves (Razboi pe calea undelor)", va participa la Festivalul de la Göteborg. Proiectul de lungmetraj al lui Adrian Sitaru, „Cele mai bune intentii", este selectat la Cinemart si a obtinut o bursa de la Cinefondation.