Imbunatatirea nivelului de trai a influentat cresterea numarului turistilor romani plecati in strainatate in 2007, cu 25% mai mult fata de 2006, ajungand la aproximativ 700.000, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din
Imbunatatirea nivelului de trai a influentat cresterea numarului turistilor romani plecati in strainatate in 2007, cu 25% mai mult fata de 2006, ajungand la aproximativ 700.000, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu, citat de NewsIn. Potrivit datelor ANAT, segmentul de incoming a crescut anul acesta cu circa 10% fata de 2006. "Speram ca in 2008 segmentul de incoming sa fie cel putin egal cu cel de anul acesta. Anul 2007 a fost unul de revenire dupa anul 2006, care a fost unul foarte prost din acest punct de vedere, situatia fiind generata de existenta gripei aviare. Numarul turistilor straini care intra in Romania este tot de ordinul sutelor de mii. Romania are din nefericire o imagine exterioara proasta din cauza lipsei infrastructurii, a cainilor vagabonzi si nu in ultimul rand din cauza lipsei de promovare internationala", a afirmat Anastasiu. Potrivit presedintelui ANAT, avem cel mai mic PIB generat din turism din Uniunea Europeana. In cele trei luni din vara lui 2007, romanii au cheltuit 311 milioane de euro pe vacante in strainatate, cu 7% mai mult fata de 2006. Cheltuielile strainilor in Romania in vara lui 2007 au fost de 266 milioane de euro, cu 12% mai putin fata de 2006.Turismul de afaceri va avea in urmatorii ani o crestere de circa 10%Turismul de afaceri va inregistra in urmatorii cinci ani o crestere cuprinsa intre 7-10% anual, un avans mai mic fata de cel inregistrat in ultimii doi ani, a declarat ieri consilierul de presa al Asociatiei Nationale de Turism din Romania, Traian Badulescu. Piata incepe sa se maturizeze, iar marile corporatii si investitorii atrasi de integrarea noastra in Uniunea Europeana au venit deja in Romania. Acesta sustine ca turismul de afaceri se dezvolta in general in mediul urban, unde ponderea acestuia, din turismul total, este de aproximativ 70%. Majoritatea turistilor straini care vin in Romania vin in interes de afaceri.
Conform datelor statistice ale ANAT, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2007 de 5.738,2 mii, in crestere cu 27,3 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Majoritatea vizitatorilor straini 94%, provin din tari europene. Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7 % din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.Dertour va promova anul viitor litoralul romanesc in strainatateDertour, al doilea mare tour operator german dupa TUI, isi va suplimenta portofoliul prin aducerea de turisti straini in Romania incepand de anul viitor, dupa ce in cei trei ani de prezenta pe piata autohtona s-a ocupat exclusiv de vacantele turistilor romani in strainatate. "De anul viitor, Dertour va avea un catalog cu Romania pe care il va promova in Germania si in toata reteaua de agentii pe care le are in lume. Vom promova litoralul romanesc, unde estimam ca vom aduce la vara circa 1.000 de turisti, in principal din Germania", a declarat Radu Colfescu, directorul general al Dertour. "Am decis sa promovam piata romaneasca pentru ca era cam singura pentru care nu aveam pachete turistice, dar si pentru ca TUI si Neckermann au renuntat sa mai vanda pachete pentru litoralul romanesc. Cand doi se retrag de pe o piata, intra al treilea", spune directorul Dertour Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.