UE cauta specialisti romani in drept, economie, administratie publica europeana, relatii externe, comunicare si traduceri, pentru a ocupa functii de conducere.

Peste 50 de poziti de conducere sint scoase la concurs de Oficiul Europea
UE cauta specialisti romani in drept, economie, administratie publica europeana, relatii externe, comunicare si traduceri, pentru a ocupa functii de conducere.

Peste 50 de poziti de conducere sint scoase la concurs de Oficiul European pentru Selectia de Personal (EPSO) pentru cetatenii romani, in sase domenii, pentru institutiile Uniunii Europene. Potrivit anuntului publicat in Jurnalul Oficial al UE, se cauta 36 de sefi de unitate romani, care vor lucra sub autoritatea unui director general, director sau sef de serviciu, in domeniile drept, economie, administratie publica europeana, relatii externe de informare, presa si relatii publice. Alte 17 pozitii de sefi de unitate sint scoase la concurs in domeniul traducerilor, toate posturile fiind impartite pe doua trepte de responsabilitate, AD9 si AD12. In ceea ce priveste salariul lunar de baza, acesta pleaca de la aproximativ 6.500 de euro, pentru prima treapta, AD9, si ajung pina la peste 9.500 de euro, pentru a doua treapta, respectiv AD12, potrivit EPSO.

Candidatii care vor sa se inscrie in competitia pentru cele peste 30 de posturi vacante in institutii precum Parlamentul European, Consiliul Europei si Comisia Europeana, pe cele cinci domenii, trebuie sa aiba diploma universitara si o experienta profesionala relevanta de minimum 10 ani. Cei care candideaza pentru prima treapta trebuie sa aiba, din cei 10 ani ceruti, cel putin trei intr-o functie de gestionare a personalului, iar cei de pe a doua treapta, cel putin cinci ani intr-o asemenea pozitie. Se cer si cunostinte satisfacatoare de limba engleza, franceza sau germana. Principala sarcina a unui sef de unitate este gestionarea obiectivelor, a personalului si a resurselor, dar si a relatiilor de comunicare, coordonare si negociere.

In ceea ce priveste cele 17 pozitii de sefi de unitate in domeniul traducerilor, cei de la EPSO prevad conditii mai stricte privind cunostintele lingvistice. Pe linga cunoasterea perfecta a limbii principale, romana, se cer inca doua limbi straine, de ales intre engleza, franceza sau germana. Aici insa responsabilitatile functiei de sef de unitate cuprind si alte sarcini, cum ar fi evaluarea calitatii in unitate sau sarcinile specifice traducatorilor, precum revizuirea, recitirea si, la nevoie, traducerea in limba lor principala a textelor legate de activitatea institutiei. Translatorii sefi de unitate sint cautati pentru Parlamentul European, Consiliul Europei, CES-ul European si Comitetul Regiunilor.

Data-limita de depunere a aplicatiilor, pentru toate specializarile, este 7 ianuarie 2008, ora 12.00, ora Bruxelles-ului.

Concursuri deschise pentru joburi in UE, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.