Cazul fotbalistilor din Piatra Neamt, acuzati ca au facut trafic de documente, este departe de a se fi incheiat. Costel Ilie (Ceahlaul) si Lucian Cozma (Laminorul Roman) ne-au dezvaluit cåteva dintre amanuntele mai putin stiute in acest dosar.
Cazul fotbalistilor din Piatra Neamt, acuzati ca au facut trafic de documente, este departe de a se fi incheiat. Costel Ilie (Ceahlaul) si Lucian Cozma (Laminorul Roman) ne-au dezvaluit cåteva dintre amanuntele mai putin stiute in acest dosar. De dincoace si de dincolo de gratii.

In primavara acestui an, politistii din Neamt au descoperit o retea de persoane care traficau acte de identitate si permise de conducere. Indivizii percepeau sume cuprinse intre 150 si 2.000 de euro pentru eliberarea cartilor de identitate in regim de urgenta si a permiselor de conducere, fara sustinerea corespunzatoare a examenelor de rigoare. Banii erau incasati proportional cu ierarhia in retea, cei mai multi intrand in buzunarul sefului: Leon Ivanov. Acesta, fost fotbalist la Ceahlaul, a devenit ulterior agent sef in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.
Cazul, denumit „Dosarul fotbalistilor”, a provocat valva si a culminat cu arestarea a sapte persoane implicate. Printre ele s-au aflat si fotbalistii Costel Ilie (Ceahlaul) si Lucian Cozma (Laminorul Roman). Ambii au cerut judeca rea in stare de libertate, insa au fost refuzati multa vreme. Au suportat detentia timp de cateva luni, asistand neputinciosi la eliberarea, pe rand, a celorlalti invinuiti, mult mai norocosi sau mai influenti. Dupa numeroase demersuri, au iesit din inchisoare. Aflati in libertate conditionata pana la verdictul final, ei se considera miei sacrificati si s-au aratat dispusi sa vorbeasca atat despre arestarea lor, cat si despre modul partinitor si „neortodox” in care procurorii au derulat ancheta.

Costel Ilie considera ca justitia ii va pedepsi pe cei mici
Fotbalist apreciat pe plan local, Costel Ilie a beneficiat de sustinerea permanenta a clubului Ceahlaul, care i-a acordat prezumtia de nevinovatie. „Nu m-au interesat banii, ci doar am vrut sa-l servesc pe Leon Ivanov, care mi-a fost coleg la Ceahlaul. M-a rugat sa-i gasesc cateva persoane dispuse sa obtina permisul de conducere mai usor, iar eu
m-am gandit ca acestea sa beneficieze de o oarecare indulgenta din partea examinatorilor, nicidecum ca ele sa dea bani grei pentru a lua permisele fara examen”, a spus Ilie. El a opinat ca arestarea sa a fost facuta abuziv, intrucat nu reprezenta un pericol social.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.