Premierul intarzie in continuare nominalizarea unui inlocuitor pentru demisionarul de la Justitie, Tudor Chiuariu. Prin PNL nu s-a auzit nimic inca despre o posibila data pentru sedinta Biroului Politic in care ar trebui sa se discute si sa se votez
Premierul intarzie in continuare nominalizarea unui inlocuitor pentru demisionarul de la Justitie, Tudor Chiuariu. Prin PNL nu s-a auzit nimic inca despre o posibila data pentru sedinta Biroului Politic in care ar trebui sa se discute si sa se voteze pe marginea acestui subiect. De altfel, programul primului- ministru este unul destul de incarcat, el plecand maine spre Lisabona pentru semnarea Tratatului European, dupa care va merge direct la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European. Acest lucru ar putea decala numirea unui ministru de justitie chiar si pana saptamana viitoare, mai ales ca premierul a subliniat faptul ca nu este o chestiune contra-cronometru. Cu toate acestea, se pare ca Tariceanu ar fi convins sa faca o nominalizare din afara partidului.

Cel mai probabil ar fi vorba despre actualul secretar de stat din Ministerul Justitiei, Gheorghe Mocuta. Un lucru cert este ca, sub nici o forma, seful PNL nu ii doreste nici pe Victor Alistar si nici pe Norica Nicolai. Si asta desi „disidentii liberali“ Crin Antonescu si Ludovic Orban o dadeau ca sigura pe Nicolai pentru Justitie si sunt de-a dreptul revoltati in situatia actu ala. Totodata, s-ar putea ajunge si la un compromis in sensul asigurarii unui interimat probabil de catre Teodor Melescanu. Pe de alta parte, surse liberale au declarat ca totusi liberalii ar putea sa ia o decizie ferma pentru a nu se mai complica cu un interimar. Ieri, presedintele interimar al filialei Bistrita-Nasaud a PNL, Ioan Turc, a declarat ca in urma discutiilor din partid concluzia sa este ca viitorul ministru al justitiei nu va fi angajat politic, transmite Mediafax. „Personal, consider ca viitorul ministru al justitiei va veni din societatea civila. Aceasta este interpretarea pe care eu o fac fata de aprecierile pe care prim-ministrul le-a avut fata de aceasta chestiune. Cred ca premierul doreste ca ministrul justitiei sa fie o personalitate unanim acceptata. Acest domeniu al justitiei a fost extraordinar de politizat si acest lucru nu face bine Romaniei. Tara noastra poate sa piarda puncte din cauza acestui razboi purtat in jurul justitiei“, a spus Turc. Liderul interimar al PNL a declarat ca liberalii considera ca Justitia trebuie sa-si faca treaba ca institutie fundamentala a statului de drept fiindca, in conditiile in care se perpetueaza un razboi in legatura cu acest domeniu, Romania are de pierdut.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.