Seria incidentelor cu arme de foc din scolile americane pare sa nu se mai sfarseasca. Ieri, la Las Vegas, sase liceeni - cinci baieti si o fata - au fost luati prin surprindere de focurile de arma trase de doi atacatori.

Seria incident
Seria incidentelor cu arme de foc din scolile americane pare sa nu se mai sfarseasca. Ieri, la Las Vegas, sase liceeni - cinci baieti si o fata - au fost luati prin surprindere de focurile de arma trase de doi atacatori.

Seria incidentelor cu arme de foc din scolile americane pare sa nu se mai sfarseasca. Ieri, la Las Vegas, sase liceeni - cinci baieti si o fata - au fost luati prin surprindere de focurile de arma trase de doi atacatori, dintr-o masina care a oprit in dreptul lor, in momentul in care elevii coborau din autobuzul scolii, care ii aducea acasa, relateaza postul de televiziune Fox News.


RÃ…ZBUNARE. Doi dintre cei sase tineri, unul de 17 si altul de 18 ani, au fost raniti grav si se afla in spital pentru ingrijiri medicale. Unul dintre ei se afla in stare critica, iar altul, in stare grava. Ceilalti patru s-au ales cu rani usoare. Sase persoane au fost retinute in urma atacului, insa nici una nu a fost confirmata deocamdata ca avand legatura cu atacul. Nu s-au facut arestari, suspectii fiind doar interogati de politie si eliberati apoi.

Nici unul dintre martorii incidentului si nici victimele nu au reusit sa faca o descriere exacta a autorilor atacului, iar politia nu a putut face inca portretele-robot ale atacatorilor. Acestia au reusit sa se faca nevazuti, fugind imediat de la locul faptei. Nici numarul de inmatriculare al vehiculului din care au tras nu a putut fi retinut de vreo persoana care a vazut incidentul. Impuscaturile s-au produs la mica distanta de doua scoli primare, care au fost inchise temporar, dupa ce politia a incercuit zona. Americanii sunt din ce in ce mai ingrijorati din cauza violentei din scoli, mai ales a celei armate. In ultimii ani, in diferite institutii de invatamant din mai multe state, intre care Colorado, Georgia, Oklahoma, Oregon sau Minnesotta, s-au produs adevarate masacre, soldate cu zeci de morti in randul elevilor si al profesorilor. (Sanziana Stancu)


De la o fataAutoritatile judiciare au declarat, dupa primele investigatii, ca incidentul armat pare sa fi fost provocat de o eleva al carei nume nu a fost dezvaluit deocamdata. Tanara respectiva ar fi avut o altercatie cu cei atacati, chiar in curtea liceului, iar cearta ar fi degenerat in bataie. Si politia spune ca este vorba de o altercatie izbucnita in curtea scolii din cauza unei fete, care a degenerat ulterior.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.