Compania Royal Dutch Shell va finanta un proiect menit a produce combustibil pentru transport din alge.  Biocombustibilul din cereale si ulei de palmier este tot mai criticat pentru ca duce la taierea necontrolata a padurilor si cresterea pretur
Compania Royal Dutch Shell va finanta un proiect menit a produce combustibil pentru transport din alge. Biocombustibilul din cereale si ulei de palmier este tot mai criticat pentru ca duce la taierea necontrolata a padurilor si cresterea preturilor la alimente, conform Reuters, informaza NewsiIn. Shell a anuntat, ieri, ca va construi un amplasament pilot in Hawaii pentru a creste alge marine din care va extrage uleiuri vegetale ce vor fi convertite in combustibil pentru automobile si camioane. Compania anglo-olandeza a declarat ca acest amplasament va folosi alge nemodificate genetic. Modificarile climaterice si preturile ridicate la petrol, care se apropie de 100 de dolari pe baril, sporeste interesul in biocombustibili.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.