Valoarea salariului minim pe economie va fi de 500 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008, urmand ca aceasta sa se majoreze la 540 de lei in a doua jumatate a anului, a declarat, ieri, ministrul muncii, Paul Pacuraru. Reprezentantii Guvernului, ai sindi
Valoarea salariului minim pe economie va fi de 500 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008, urmand ca aceasta sa se majoreze la 540 de lei in a doua jumatate a anului, a declarat, ieri, ministrul muncii, Paul Pacuraru. Reprezentantii Guvernului, ai sindicatelor si ai patronatelor au semnat un protocol prin care au stabilit un salariu minim unic pentru anul 2008. Potrivit lui Pacuraru, majorarea din iulie se va face doar daca proiectia bugetara pentru anul 2008 va fi respectata. Ministrul muncii a mai precizat ca grila de salarizare prevazuta in contractul colectiv de munca va fi negociata intre sindicate si patronate, aceasta neintrand in atributiile Guvernului. Totodata, Pacuraru a promis ca Legea privind contractul colectiv de munca nu va fi modificata decat dupa ce vor fi consultate sindicatele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.