Compania Romstal Leasing IFN vizeaza pentru anul viitor afaceri in crestere cu 35%, pana la o valoare a contractelor de circa 270 milioane euro, datorita dezvoltarii pe segmentele de imobiliare si echipamente, a spus directorul de marketing al firmei
Compania Romstal Leasing IFN vizeaza pentru anul viitor afaceri in crestere cu 35%, pana la o valoare a contractelor de circa 270 milioane euro, datorita dezvoltarii pe segmentele de imobiliare si echipamente, a spus directorul de marketing al firmei, Ionut Chirila, citat de NewsIn.
"In 2008 vrem sa afisam o crestere a valorii contractelor cu circa 35% fata de anul 2007, pana la 270 milioane euro, in conditiile in care piata de leasing din Romania ar putea spori cu 25-30% anul viitor, conform estimarilor Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare, pana la 5,5 miliarde de euro", a precizat Chirila pentru NewsIn . Pentru 2007, compania estimeaza un profit net de 4,6 milioane euro, in ascensiune cu 83% fata de anul trecut, cand a afisat un profit de 2,6 milioane euro.
Romstal Leasing estimeaza ca va inregistra o valoare a contractelor de aproape 200 milioane euro in 2007, in crestere cu circa 50% fata de anul 2006, ca urmare a avansului pe segmentul auto si a cresterii numarului de clienti. In 2006, Romstal Leasing a inregistrat o valoare totala a contractelor de 139 milioane euro.
"Numai in perioada Salonului International de Automobile Bucuresti din acest an au fost incheiate contracte in valoare de circa 40 milioane euro, mai mult decat dublu comparativ cu valoarea medie a contractelor inregistrate intr-o luna, de aproximativ 15 milioane euro. De mentionat ar mai fi si oferta de finantare pe care am avut-o pe perioada salonului", a adaugat Chirila.Compania estimeaza 10.000 de contracte in 2008Compania mizeaza, de asemenea, pentru anul viitor pe o crestere a numarului de contracte pana la 10.000, de la circa 7.000 de contracte in acest an.
Autoturismele detin o pondere de 40,9%, vehiculele comerciale usoare si grele 42,5%, motocicletele 1,7%, echipamentele 9%, iar imobilele - restul de 5,9%. Pentru anul 2008, compania estimeaza o pondere cumulata de cel putin 20% pe segmentul de imobiliare si echipamente, in crestere cu o treime fata de 2007. "Cele doua segmente au crescut destul de mult in 2007, la peste 15%, de la aproximativ 11% anul trecut", a mai aratat oficialul Romstal Leasing.
Chirila a mai adaugat ca vor ajunge la 37 de sucursale la sfarsitul lui 2008, de la 32 in prezent, ca urmare a continuarii strategiei pe care o are compania de dezvoltare a retelei teritoriale, si a mai precizat ca numai in Capitala urmeaza sa fie deschise doua sucursale.
In Bucuresti va fi deschis un nou punct de lucru in zona Pipera in ianuarie 2008, iar al doilea punct de lucru ar putea fi situat in partea de vest a Capitalei, spre autostrada Bucuresti-Pitesti.O posibila divizie de leasing operationalRomstal Leasing analizeaza, impreuna cu partenerii sai de la KBC Autolease, posibilitatea de a infiinta o societate de leasing operational pe piata romaneasca, care va fi o divizie a Romstal Leasing. Chirila a explicat ca Romstal Leasing nu poate practica si leasing operational decat daca infiinteaza o societate separata, conform normelor bancii centrale.
KBC Lease, subsidiara a KBC Bank, are o divizie de servicii complete de leasing, numita Autolease, care activeaza pe piata de leasing, inchiriere de autovehicule, gestiune de flote si a tranzactiilor de refinantare.
"Am avut discutii cu colegii de la KBC Autolease si suntem in faza de analiza a pietei si a oportunitatilor de a intra pe acest segment in perioada urmatoare", a mai spus Ionut Chirila, care a adaugat ca in Romania leasingul operational este cel mai slab reprezentat din regiune, undeva pe la 7% din totalul pietei. "Vorbim de un volum de maximum 150 - 200 milioane euro anual, estimari care se fac in functie de numarul de autoturisme administrate", a mai spus acesta.
El a mentionat ca ar trebui schimbata mentalitatea romanilor, care vor neaparat sa fie proprietari, pentru a creste ponderea segmentului de leasing operational. In Romania, principalii clienti de leasing operational sunt companiile multinationale, deoarece sunt mai deschise si au inteles avantajele unui astfel de produs, considera Chirila. In urmatorii ani, compania mizeaza pe o crestere a afacerii ca urmare a extinderii teritoriale si a consolidarii retelei actuale. Dupa ce Romstal Leasing a extins durata finantarii la 10 ani, "am inceput sa ajungem la 2-3% din total persoane fizice", a precizat Chirila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.