SOCIAL. Sute de sindicalisti de la cinci confederatii sindicale au pichetat ieri Prefecturile din mai multe judete ale tarii, nemultumiti in special de salariul minim pe 2008 si cerand continuarea negocierilor pentru modificarea contractului colectiv de munca. La Constanta, in imagine, manifestantii au fost pasnici si nu au strigat lozinci, dar in Transilvania au existat si situatii in care s-au folosit trompete, fluiere si sirene. (E. Sava)


19:53 - 19:58
BUCURESTI. Guvernul a decis in sedinta de ieri ca ziua de luni, 24 decembrie 2007, sa fie zi nelucratoare, urmand sa fie recuperata sambata 12 ianuarie 2008.

CAZUL LIDO. Instanta suprema a admis ieri, in dosarul retrocedarii complexului Lido, recuzarea presedintelui de complet. (M.P.)


PERMISE AUTO. Pentru eliminarea suspiciunilor de frauda, examenul teoretic pentru obtinerea permiselor de conducere auto la categoriile A,B si C va fi sustinut din 2008 in sistem informatic pe baza unor chestionare noi, a declarat, pentru NewsIn, chestorul de politie Mihai Stancu.
CONSECINTE. Cursele care ar fi trebuit sa decoleze ieri de pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti in directia Atena si Thessalonik si retururile acestora au fost anulate din cauza grevei operatorilor de trafic aerian din Grecia.


DOSARUL FNA - Ioana Maria Vlas, judecata in libertate
Tribunalul Bucuresti a admis ieri cererea de judecare in stare de libertate a Ioanei Maria Vlas in dosarul FNA si inlocuirea masurii arestului preventiv cu cea de a nu parasi tara. Instanta a amanat judecarea pe fond a procesului pentru data de 12 decembrie din cauza lipsei de procedura cu Nicolae Popa, unul din cei acuzati in cauza, si cu celelalte parti citate, 300 de investitori, unele avand domiciliul schimbat sau necunoscut in timp ce alti 50 au decedat.


CENACLUL FLACÃ…RA - Record de piata!
Spiritul Cenaclului Flacara rasuna din nou in Romania! Primul tiraj de 10.000 de unitati din volumele 3 si 4 "Cenaclul Flacara" s-a epuizat in mai putin de o luna! Jurnalul National, Fundatia Constantin, Intercont si SRR au colaborat la realizarea seriei de CD-uri cu bijuterii muzicale. Cel de-al doilea tiraj "Cenaclul Flacara" volumele 3 si 4 e in magazine. Zilele acestea vor aparea pe piata urmatoarele trei volume: 5, 6 si 7. Volumele 5 si 6 au surprize de sezon: colinde.


SCUMPIRE - Creste pretul la gazele naturale
Tarifele la gaze naturale furnizate populatiei vor creste de la 1 ianuarie, insa nu se stie exact procentul. Potrivit unor surse din cadrul ANRE, de la 1 ianuarie va creste pretul gazelor importate cu 15%-16%. Cum ponderea gazelor naturale de import in consumul intern este de 40%, aceasta majorare se va simti si in pretul gazelor livrate populatiei. (D.I.)


PLAFON MÃ…RIT - Prima de casare creste la 4.000 de lei
Prima de casare a autoturismelor vechi va creste anul viitor de la 3.000 lei la 4.000 lei, a decis Guvernul, care va extinde si numarul estimat al masinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 de unitati. Costurile mai mari pentru programul "Rabla" vor fi acoperite si din sumele colectate de stat din taxa de prima inmatriculare auto, care vor fi virate la bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu. Pentru 2007, Guvernul a pus la dispozitie fonduri totale de 49,5 milioane lei pentru 16.500 de autoturisme uzate.


PROIECT PC - Amenzi pentru stapanii de animale
Animalele de companie vor fi identificate si cipate, iar persoanele care isi lasa cainii nesupravegheati in spatiul public risca amenzi de pana la 2.500 RON, a decis ieri Senatul, adoptand o propunere legislativa a senatorului PC Marius Marinescu, care modifica legislatia in vigoare. In plus, legea interzice organizarea de lupte cu animale, abandonarea acestora, provocarea de suferinte fizice si psihice sau reproducerea cainilor si pisicilor fara drept de monta. Forul decizional este Camera Deputatilor. (AN)


MURES - Taxa auto, infranta din nou
Un avocat din Targu-Mures care a dat in judecata statul roman din cauza taxei de prima inmatriculare a obtinut de la tribunalul din localitate dreptul sa isi inscrie temporar masina, fara plata acestei taxe. Daniel Salcudean s-a adresat si Comisiei Europene si asteapta o decizie definitiva a magistratilor in cazul sau, transmite NewsIn. Recent, un roman din Arad a obtinut in premiera banii pentru prima inmatriculare inapoi de la stat, prin decizia unei instante care a declarat taxa auto nelegala.


BRÃ…ILA - Rafuiala cu sabii si focuri de arme
Mai multi membri a doua grupari din lumea interlopa a Brailei s-au batut si au folosit arme in centrul orasului marti seara, confruntarea fiind incheiata abia la aparitia fortelor de ordine. Conform politistilor, membrii a doua grupari interlope rivale s-au intalnit in trafic. Dupa o scurta cearta, ocupantii a doua masini, un Hummer si un Audi, s-au luat la bataie folosind si o sabie si doua pistoale cu bile de cauciuc. Pana la venirea politistilor, Hummer-ului i-au fost sparte geamurile, doua persoane din masina fiind ranite. La vederea politistilor, cei veniti cu autoturismul Audi au fugit. (Nicoleta Butnaru)


HOTÃ…RÃ…RE - Masura mai blanda impotriva lui Muresan
Ioan Avram Muresan ar putea parasi Baia Mare, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis ieri cererea acestuia de schimbare a interdictiei de a parasi localitatea cu cea de a parasi tara. Hotararea poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Muresan este acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi intermediat mituirea cu 15.000 de euro a fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, pentru ca demnitarul sa favorizeze firmele unui om de afaceri la mai multe licitatii publice. (M.P)  Sectorul 2 - Nadia Comaneci si sania lui Mos Craciun
Nadia Comaneci va strabate in sania lui Mos Craciun astazi Sectorul 2 la invitatia primarului Neculai Ontanu. Marea doamna a gimnasticii mondiale va primi din partea edilului si a Grupului National de Initiativa din Romania medalia jubiliara si diploma de onoare dedicate memoriei marelui om politic si de cultura, Nicolae Balcescu. Apoi, insotita de Mos Craciun, Nadia va face o vizita la Casa din Tei, unde va imparti cadouri pentru micutii din centru, care i-au pregatit un spectacol special.