Fundatia pentru Pluralism a lansat in aceasta luna, cu sprijinul Ministerului Educatiei, programul educational "Viata mea: un «joc serios".

Acest proiect vine in continuarea initiativei demarate in 1998 "Decizia e a mea!", plan-pilot lansat in 16 scoli din Bucuresti si Otopeni. Treptat, acesta s-a extins in 250 de scoli, pe teritoriul a opt judete, la nivelul clasei a saptea. Din aceasta luna, sub noua identitate, programul acopera intreg ciclul gimnazial. Proiectul se adreseaza educatorilor care lucreaza cu clasele V-VIII, se inscrie in cadrul disciplinelor optionale si este conceput ca un instrument destinat profesorilor diriginti si consilierilor scolari.


ABILITÃ…TI DE VIATÃ…. Ghidul isi propune sa ii ajute pe dascali in misiunea lor, deloc usoara, de a-i educa pe copii, de a le intelege problemele cu care se lovesc zi de zi. "In perioada adolescentei, individul se confrunta cu cel mai larg repertoriu de probleme legate de viata. De aceea, acest program educational are ca obiectiv major imbunatatirea comunicarii adult-elev, in scopul contributiei educatiei la dezvoltarea autonomiei personale a preadolescentilor", a spus Aurora Liiceanu, autorul programului.