Pentru 2.000 de euro pe emisiune, Silviu Prigoana „sta cu nasul in rahat" si face „Meserii prigonite" pe Prima TV. De ce va place pe teve?

Cui nu-i place? Tie nu-ti place fiindca nu ai fost chemat si nu ai fost chemat fiindca nu faci audienta. Uite, de azi-dimineata am primit sase telefoane pentru emisiuni.

Ce vor?

Rating. „Meserii prigonite" a avut dublu rating decit orice emisiune de acolo.

Va duceti pe scandal?

Care scandal, dom’le? Eu reprezint societatea civila. Daca am de transmis un mesaj, lumea se uita la mine.

Sase emisiuni, sase mesaje.

Da, eu nu ma uzez, nu se plictiseste lumea de mine. Uitati-va la Vadim. E terminat. Uitati-va la Becali, a inceput sa nu mai ridice audientele. Eu cind merg la emisiunea de folclor vorbesc despre folclor. Am patru televiziuni de folclor si muzica, da? Pot vorbi pe audiente, nu pe etnografie si traditii, bun. Ma cheama pe handicapati, vorbesc de handicapati ca am un picior de lemn. Bun, ma pricep pe legi fiindca de meserie sint avocat, nu am treaba cu gunoiul. Eu am creat ceva in tara asta, post de stiri, de sport, cu minutele astea doua, ceea ce supara pe multi. De unde stiu atitea? Din ceea ce fac.

Politica?

Pai, acolo se pricepe toata lumea. Si uite ce o sa fac, dom’le! Ultima mea idiotenie este sa scot afara parlamentarii din Casa Poporului. Cu japca! E locatia poporului roman, el plateste si nu trebuie sa se lafaie lenesii in cea mai luxoasa constructie civila de pe planeta.

Care-i problema dumneavoastra?

Sint banii mei acolo! Pe mine ma intereseaza sa-i dau afara de acolo ca pe ciini. Cladirea poate fi inchiriata si am salva o suta de milioane euro pe luna, bani platiti din banii nostri.

E o prostie!

E, hai sa vedem care e mai tare, eu sau ei?

Inca un exercitiu de imagine.

Nu-i adevarat! Scopul meu e sa scot niste nemernici de acolo. Daca noi nu avem o tinta in viata, nu facem nimic. Se numeste „a poporului", deci a noastra.

Ce filosofie ati descoperit alaturi de vidanjori pe Prima TV?

Nu-mi place sa ma bag. Niste oameni fac niste meserii prigonite, iar noi nu stim sa-i respectam. Mata ai vazut cum e vazut un gunoier in statie la tramvai? Se dau toti deoparte, Stii citi bani ia unul din asta? Pai, nu stii, niste bani de nimic. Ce face vidanjorul? Cara cacat. Asta face! Si povestea e ca nu cara cacatul lui, ci cacatul nostru. Trebuie sa-l respectam, desi face o munca degradanta pentru noi. Ce ar fi sa umblam cu cacatul prin oras ca sa vi-l duceti la statia de epurare, daca nu ar fi canalizare...

Astia sint ratatii, noi, stapinii.

Care, ma? Eu fac acum serialul despre autopsieri. Ce fac ei? Taie mortii. Stii cit de urit miroase un om? Mai rau ca rahatul! Pe linga toate astea, vreau sa-i fac constienti pe oameni sa ajunga la banca functionari decit vidanjori. Daca eu pot da cu vidanja, cersetorii de pe strada de ce ma agaseaza? De ce?

Cit luati pe emisiunea asta?

Doua mii de euro. Stau cu nasul in rahat pe banii astia. E putin?

A ce mai miroase gunoiul zilelor noastre?

Acum e trufa! E mult ambalaj. Cind m-am apucat eu de gunoi putea a gunoi. Era mai multa balega. Acum ambalajele care sint au luat din miros.

Sinteti usor tacanit!

Putin spus!

Ce crede Prigoana despre reclame, pe www.cotidianul.ro/select