Incercarea de ieri a taximetristilor de a-i forta mana primarului general sa suplimenteze numarul autorizatiilor a esuat, Adriean Videanu spunandu-le ca le va solutiona doleantele doar in baza unei ordonante pe care o va solicita Guvernului.
"Primarul Videanu paseaza pisica la Ministerul de Interne, pentru ca asa se intampla in Romania, se paseaza responsabilitatea de la unul la altul, solutia fiind una foarte simpla, si anume aparitia normelor metodologice la timp, respectiv cu o luna inainte, astfel incat firmele de taximetrie sa nu poata schimba cele aproximativ 700 de masini", a declarat Victor Stan, presedintele Federatiei Nationale a Soferilor din Romania.
Nemultumiti de rezultatul discutiilor, taximetristii au incercat sa blocheze Bd. Regina Elisabeta, in fata Primariei Capitalei, fiind impiedicati de fortele de ordine. Ei au amenintat ca vor declansa ample proteste, incepand din 17 ianuarie, mergand pana la blocarea circulatiei in Capitala si resedintele de judet, daca autoritatile nu gasesc solutii la revendicarile lor, apreciind ca normele de aplicare a Legii taximetriei sunt "in total dispret fata de taximetristi". (M.S.)