PULSUL MEDICINEI
Cancerul de vezicula biliara se intalneste ceva mai rar, dar nu poate fi neglijat pentru ca el creeaza situatii pesimiste, cand este diagnosticat tarziu si in 80% din cazuri chirurgia nu mai are ce face.

Astfel, cancerul devenind neoperabil, bolnavii sunt tratati doar cu citostatice si radioterapie. Totusi, cand cancerul de vezicula biliara, este descoperit in stadiile 1 si 2, chirurgul poate scoate vezicula biliara si in majoritatea situatiilor de vezicula bolnava, pe langa tumoarea canceroasa, se afla si o piatra mare sau mai multi calculi mari. Este defavorabil si faptul ca acest cancer de vezicula biliara sau cancerul de canale biliare extrahepatice nu face sa sune clopotelul de alarma.

Vorbeste despre cancerul de vezicula biliara si despre canale biliare din afara ficatului prof. dr Mircea Beuran, seful Clinicii de chirurgie de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Cancerul veziculei biliare este o forma de complicatie data de calculi mari cu o lungime de 3-4 cm si o latime de 2-3 cm. Forma canceroasa este deci o complicatie a acestor calculi de mari dimensiuni unici sau mai multi.