Liderii PD si PLD au continuat ieri negocierile privind tipul de unificare a celor doua partide, in conditiile in care nu au ajuns la un rezultat final in urma intrunirii de luni. Vicepresedintele PLD, Cristian Boureanu, a declarat in cursul zilei de
Liderii PD si PLD au continuat ieri negocierile privind tipul de unificare a celor doua partide, in conditiile in care nu au ajuns la un rezultat final in urma intrunirii de luni. Vicepresedintele PLD, Cristian Boureanu, a declarat in cursul zilei de ieri ca formula juridica a noii formatiuni rezultate in urma unificarii PD si PLD va fi decisa de o echipa de juristi, astfel incat sa nu existe cineva care sa abuzeze de lege.
“ Ne intereseaza proiectul de ansamblu, chestiunile politice legate de statut, de programul politic si de denumirea noului partid. Chestiunile tehnice si juridice vor cadea in sarcina unei echipe de juristi de la ambele partide, astfel incat personaje ca Bogdan Olteanu si Nicolae Vacaroiu sa nu abuzeze de lege”, a precizat Cristian Boureanu, informeaza Mediafax.
Vicepresedintele PLD a mentionat ca eventualul proiect politic rezultat in urma unificarii Partidului Democrat si Liberal Democrat este realizat "intre prieteni si parteneri". “Indiferent ce vor incerca sa spuna inamicii crearii PDL, doresc sa subliniez ca este vorba despre un partid nou, despre o constructie noua. Vorbim despre un proiect intre parteneri vechi, care sunt la al doilea proiect politic de anvergura si care au mare incredere unii in ceilalti", a spus el.Boc neaga ca Udrea va fi vicepresedinteIn timp ce Boureanu spune ca "nu se pune problema de fuziune prin absorbtie", liderul democrat, Emil Boc, declara ca va cauta toate solutiile pentru a "minimaliza" eventualul abuz al desfiintarii grupurilor PD in urma fuziunii cu PLD. "In 2001, PSDR si PDSR au fuzionat si au format PSD. A disparut atunci grupul parlamentar PDSR din Senat sau din Camera Deputatilor? Sau pentru ca atunci PSD era la putere nu au disparut grupurile parlamentare, iar acum, pentru ca noi nu suntem la putere, ar trebui sa dispara?", a completat Boc. El a sustinut ca, potrivit Legii partidelor politice, formatiunea nou aparuta in urma comasarii prin fuziune se subroga in drepturile si obligatiile partidelor componente, ceea ce presupune ca se pastreaza dreptul la a avea grup parlamentar.
Liderul PD Emil Boc precizeaza ca secretarii executivi ai formatiunii democrate vor ramane in functii pana la alegerile interne din Partidul Democrat-Liberal, dupa ce secretarul executiv Elena Udrea anuntase ca vor fi vicepresedinti ai noii formatiuni si cei cu functii de secretar executiv.
Liderul democrat a aratat ca, desi "este greu sa te aperi impotriva abuzului de putere", va cauta sa gaseasca toate solutiile posibile pentru a "minimaliza" eventualul abuz al desfiintarii grupurilor parlamentare PD.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a sustinut la finele saptamanii trecute ca prin infiintarea PDL - care va fi "o alta constructie politica care nu a participat la alegeri" - Partidul Democrat va pierde toate functiile de conducere din structurile Parlamentului.
Proiectul de unificare a celor 2 partide trebuie sa fie gata pana pe 15 decembrie, cand PD si PLD si-au convocat congresele pentru aprobarea noii structuri a PDL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.