Democratii sunt pe cale sa faca o miscare disperata pentru a-i da satisfactie lui Traian Basescu. Liderii PD sunt gata sa schimbe denumirea partidului la congresul de såmbata, potrivit unor surse democrate. In acest sens, sursele citate au pre
Democratii sunt pe cale sa faca o miscare disperata pentru a-i da satisfactie lui Traian Basescu. Liderii PD sunt gata sa schimbe denumirea partidului la congresul de såmbata, potrivit unor surse democrate. In acest sens, sursele citate au precizat ca se discuta ca PD sa isi schimbe denumirea in PD-L pentru a evita o serie de probleme statutare care ar putea pune in pericol unificarea. Ulterior, spun sursele democrate, PLD-ul lui Theodor Stolojan ar trebui sa fuzioneze prin absorbtie cu PD-L-ul lui Emil Boc pentru a ajunge, intr-un final, la mult-doritul PD-L råvnit acum de Basescu Informatia a fost confirmata chiar de Emil Boc dupa negocierile de ieri seara. Såmbata va avea loc congresul de unificare al celor doua partide, insa numai dupa ce democratii si liberal-democratii vor decide fiecare in congresele lor fuziunea.

Solutia democrata vine dupa ce luni noapte liberal-democratii si democratii nu au cazut de acord in privinta fuziunii. „Se pune problema unui statut nou, a unui program politic total nou si a unei denumiri de partid noua. Restul sunt chestiuni juridice, si asta le vom discuta ulterior, dupa ce vom hotarî ; conditiile“, a declarat Cristian Boureanu dupa discutiile de luni seara. Nici Vasile Blaga nu s-a aratat prea incantat de rezultatul negocierilor. „Eu n-am nimic de spus“, a declarat suparat liderul democrat. In interiorul PD parerile sunt impartite, insa mare parte dintre liderii de filiale ai partidului condus de Boc nedorind o fuziune care sa aduca dezavantaje partidului.

Democratii se dau in judecata
Razboiul dintre democrati se duce si pe alte planuri. Deputatul Liviu Nistoran a declarat, ieri, ca va depune plangere penala impotriva liderului si viceliderului grupului PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu si Valeriu Tabara, pentru ca cei doi l-au exclus din acest grup parlamentar. „Voi depune maine (n.r.- astazi) plangerile penale pentru faptul ca au comis o infractiune in Parlament, prin care m-au scos din grupul PD si incearca sa ma inlocuiasca si din functia de presedinte al subcomisiei pentru spatiu“, a declarat deputatul Liviu Nistoran. El a sustinut ca Radulescu si Tabara nu au dreptul sa il excluda din grupul PD, pentru ca Regulamentul Camerei Deputatilor stipuleaza ca un parlamentar poate parasi un grup prin demisie sau prin excludere din partid. In 4 octombrie, liderul PD Emil Boc a anuntat excluderea din partid a parlamentarilor PD Liviu Nistoran si Radu Tarle, pentru votul „impotriva“ la motiunea de cenzura a PSD.

Frunzaverde, seful popularilor romani


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.