Ministrul Muncii i-a trimis o scrisoare lui Vacaroiu in care ii solicita ca senatorii sa se pronunte asupra veridicitatii suspiciunilor de coruptie.

Paul Pacuraru cere in scrisoarea trimisa presedintelui Senatului „deschiderea procedurii de autorizare a analizei" daca exista o fapta penala in activitatea sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale, asa cum a cerut procurorul-sef al DNA, informeaza NewsIn. Solicitarea lui Pacuraru vine la o saptamina dupa ce seful statului i-a cerut premierului sa-i remanieze pe ministrii Muncii si Justitiei.

Actualul ministru al Muncii se afla de citeva luni in atentia DNA pentru ca ar fi intervenit la companii de stat pentru ca acestea sa acorde contracte de formare profesionala firmei detinute de fiul sau. Cum ministrul este si senator, nu poate fi perchezitionat, retinut sau arestat fara incuviintarea Senatului, iar urmarirea penala nu poate fi ceruta doar de catre presedintele Romaniei, ci si de Camera din care face parte. Scrisoarea lui Paul Pacuraru a fost trimisa spre examinare Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, care-l va si audia si care va elabora un raport pe care-l inainteaza Senatului. Acesta decide dispunerea inceperii urmaririi penale, cu majoritate de voturi. Insa, intr-un caz similar, deputatii nu si-au lasat colegul la greu: in 2006 au respins solicitarea Ministerului Justitiei de a perchezitiona imobilul lui Adrian Nastase din Zambaccian si casa de la Cornu.