"Cea mai buna perioada pentru listarea actiunilor companiei Romtelecom va fi al doilea semestru al anului viitor. Este greu sa anticipez care va fi sfatul consultantului in vederea listarii, la bursa din Bucuresti sau la cea de la Londra. in saptaman
"Cea mai buna perioada pentru listarea actiunilor companiei Romtelecom va fi al doilea semestru al anului viitor. Este greu sa anticipez care va fi sfatul consultantului in vederea listarii, la bursa din Bucuresti sau la cea de la Londra. in saptamanile urmatoare vom lua legatura cu un consultant juridic international in vederea solutionarii acestei probleme. Nu va fi o selectie de oferte, iar consultantul juridic ne va asista la listare", a spus Winkler.
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) anunta pe 27 noiembrie ca a initiat procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listarii actiunilor Romtelecom SA, ca urmare a unei oferte publice de vanzare.
Ministerul Comunicatiilor anunta pe 23 noiembrie ca va relua procesul de selectie a unui consultant in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare de actiuni a pachetului pe care statul roman il detine la Romtelecom, dupa ce s-a constatat expirarea contractului de consultanta in august 2006. Durata acestui contract fusese stabilita la noua luni.
Contractul de consultanta si servicii financiare a fost incheiat in vederea realizarii ofertei publice initiale secundare de valori mobiliare a MCTI, constand in vanzarea a pana la circa 45% din actiunile Romtelecom, detinute de statul roman prin MCTI, inclusiv a asistarii acestuia in procesul de listare pe piata bursiera interna si internationala si a efectuarii tuturor activitatilor specifice acestor actiuni.
Deciziile strategice cu privire la piata sau pietele pe care urmeaza a fi listate actiunile Romtelecom SA, precum si cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea in vedere atat evolutia performantelor Romtelecom, cat si conjunctura de ansamblu a pietei de capital nationale si a pietelor internationale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.