Functionarului Ambasadei SUA la Bucuresti care a produs, marti noaptea, un accident rutier soldat cu ranirea unei persoane, i-a fost deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, cercetarile urmand sa fie facute de procurori, intrucat barb
Functionarului Ambasadei SUA la Bucuresti care a produs, marti noaptea, un accident rutier soldat cu ranirea unei persoane, i-a fost deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, cercetarile urmand sa fie facute de procurori, intrucat barbatul are imunitate diplomatica.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca, marti noaptea, din cauza vitezei excesive, in timp ce se deplasa pe bulevardul Beijing, o masina Toyota Land Cruiser, a intrat pe contrasens si a lovit un autoturism Tico si un taximetru. Impactul s-a soldat cu ranirea tinerei care era la volanul autoturismului Tico, femeia fiind transportata la spital.

Soferul care a produs accidentul a refuzat sa fie testat cu aparatul Etiltest si sa mearga la spital pentru recoltarea de probe biologice. "In aceasta situatie, i s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Intrucat barbatul este cetatean american si beneficiaza de imunitate diplomatica, dosarul a fost declinat catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru continuarea cercetarilor", a adaugat comisarul Ciocan.

Martorii prezenti la locul accidentului, produs in apropiere de Ambasada Chinei, au spus ca soferul care conducea masina ambasadei a intrat pe contrasens si ca circula cu viteza mare in momentul producerii accidentului. Totodata, acestia au adaugat ca barbatul mirosea a alcool si ca, imediat dupa impact, mai multi cunoscuti ai cetateanului american au venit la fata locului.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti a declarat ca victima accidentului a suferit o fractura de col femural si ca va fi operata in zilele urmatoare. Femeia a refuzat sa faca vreo declaratie presei.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.