"Am castigat procesul. Judecatoria a respins solicitarea LPF de anulare a deciziei Comitetului Executiv", a spus Lupescu. FRF si LPF s-au aflat in litigiu in aceasta vara in ceea ce priveste dreptul asupra comisiilor, Agentia Nationala pentru Sport h
"Am castigat procesul. Judecatoria a respins solicitarea LPF de anulare a deciziei Comitetului Executiv", a spus Lupescu. FRF si LPF s-au aflat in litigiu in aceasta vara in ceea ce priveste dreptul asupra comisiilor, Agentia Nationala pentru Sport hotarand ca, in conformitate cu Legea Sportului, LPF este organismul care va controla comitetele de judecata. Ulterior, acestea au revenit in subordinea FRF, printr-o hotarare a Comitetului Executiv, iar LPF a actionat in judecata federatia pentru a se stabili pe aceasta cale tutela comisiilor. Lupescu a mai declarat ca bugetul FRF pe anul 2008 va fi de zece milioane de euro, suma din care se vor plati si primele jucatorilor echipei nationale pentru calificarea la Euro 2008. Referitor la prime, directorul general a precizat ca acestea vor ramane confidentiale. Lupescu a explicat ca fata de anul 2006, sumele atrase de FRF in 2007 din activitatile de marketing au crescut substantial si a mentionat ca va mai dura pana cand FRF va incasa banii de la Loteria Romana, in urma procesului dintre cele doua institutii (n.r. - peste 17 milioane de lei, suma care reprezinta cota din ultimii sapte ani pe care Loteria Romana o datoreaza federatiei, conform Legii sporturilor 69/2000).
Sa vina UEFA!
Lupescu a mai declarat ca FRF va fi deschisa catre orice ancheta a UEFA in cazul acuzatiilor lansate de premierul albanez cu privire la un posibil aranjament la meciul Romania - Albania, din preliminariile Euro-2008. "FRF si eu vom fi deschisi fata de orice actiune, ancheta a UEFA in cazul acesta pentru ca interesul nostru este sa se afle adevarul. Nu ne convine ca Albania ne-a implicat in acest scandal. Noi nici macar nu aveam nevoie de puncte, pentru ca oricum eram calificati la ora meciului cu Albania. Din punctul meu de vedere, nu-si aveau rostul astfel de acuzatii", a spus Lupescu. In ceea ce priveste arbitrajul din Liga I, Lupescu a afirmat ca acesta este "in crestere" si le solicita celor nemultumiti sa vina cu probe atunci cand acuza. "Au fost si greseli de arbitraj, dar eu spun ca arbitrajul este in crestere. Nu putem sa schimbam tot in 4-5 luni. Noi am adus 4-5 tineri care au facut concurenta celor mai vechi si asta s-a vazut. Cei care vorbesc de arbitri ca iau bani sa vina cu probe. Daca e un arbitru care a luat bani, promit ca il scot afara din arbitraj. Dar noi in fotbalul romanesc suferim de scenarita, din pacate. Oricum, nu va fi saptamana fara sa tipe unul de arbitraj", a precizat Lupescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.