Comisarul sef Toma Rus (foto) a solicitat procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, sa analizeze legalitatea masurii de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa date de procurorul Florin Maghiar, din cadrul DNA Cluj, si a conti
Comisarul sef Toma Rus (foto) a solicitat procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, sa analizeze legalitatea masurii de punere in miscare a actiunii penale impotriva sa date de procurorul Florin Maghiar, din cadrul DNA Cluj, si a continuarii anchetei prin ordinul lui Mircea Zarie, adjunctul lui Daniel Morar.

Avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul lui Toma Rus, a declarat ieri ca a contestat masura de infirmare data de adjunctul sefului DNA, Mircea Zarie, impotriva ordonantei de suspendare a punerii in miscare a actiunii penale dispusa de seful DNA Cluj, Crin Bologa. „Cererea noastra va fi solutionata de procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, si, potrivit legii, trebuie sa se pronunte in 20 de zile de la depunerea cererii“, a precizat Mateut. Avocatul a explicat ca masura de punere in miscare a actiunii penale fata de Toma Rus este dincolo de lege si nu are legatura cu legea. „Legea pretinde indicii temeinice si trebuie aratate in actul procurorului. Daca citim actele, observam ca lipsesc cu desavarsire. Nu se da niciun indiciu“, a subliniat Gheorghita Mateut. El a aratat ca in dosarul i nstrumentat de DNA Cluj in care Toma Rus este acuzat de fapte de coruptie sunt descrise actiuni comerciale, contracte dintre persoane juridice cu care Toma Rus nu are legatura.
'Gardianul>> a demonstrat in urma cu o saptamana ca toata actiunea declansata de DNA Cluj fata de Toma Rus nu este altceva decat o razbunare a celor grupati in trustul „Gazeta“, deoarece politistul a fost unul dintre cei care au actionat pentru anihilarea grupului infractional condus de Liviu Man.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.