Sos. Mihai Bravu "colt" cu Splaiul Unirii
Strada de pamant. Fara canalizare. Nici un bec pe toata strada.  Impozitul anual pe case si terenuri este in valoare de multe, foarte multe milioane de lei vechi.
 

Sos. Mihai Bravu "colt" cu Splaiul Unirii
Strada de pamant. Fara canalizare. Nici un bec pe toata strada.  Impozitul anual pe case si terenuri este in valoare de multe, foarte multe milioane de lei vechi.
 

In iulie, bucurie mare, au fost demarate lucrarile de racordare la reteaua publica de apa si canalizare.
Apoi... nedumerire: pe 400 metri de strada, saparea santului si instalarea conductei de apa a durat 3 saptamani?! Apoi si mai ciudat: santul a fost acoperit, urmand ca aceeasi firma sa revina peste o luna sa  sape un nou sant si sa instaleze conducta de canalizare; "treaba romaneasca" ne-am zis cu totii zambind ingaduitor si am asteptat...


Dupa 3 luni am telefonat la firma constructoare.
"Ne-a trimis primarul la o lucrare mai urgenta" ni s-a raspuns.
Groapa cu hidrant care ocupa jumatate din latimea strazii si e lasata de cateva luni descoperita?
"Acoperiti-o, daca va deranjeaza, eu nu am oameni de trimis in zona!" a spus ing. Popa.
Daca ne deranjeaza?! Dupa ce o basculanta a cazut cu doua roti in ea blocand complet strada, am acoperit noi groapa; si am semnalizat locul pentru ca pamantul era afanat si instabil...

 
Am telefonat apoi la Directia de Utilitati Publice din Primaria Capitalei, beneficiarul lucrarii, insistand ca lucrarea sa fie reluata si, fireste, terminata. Am mentionat ca termenul stipulat in "Planul coordonator anual 2007" (http://www4.pmb.ro/wwwt/avize/program_coordonator-2007.pdf) era de 15 noiembrie, am citat, din acelasi document, faptul ca "dupa aprobarea acestuia de catre Primarul General, lucrarile si durata lor devin obligatorii pentru toti factorii implicati". In zadar. Tot ceea ce am aflat a fost ca, la data semnarii Planului, nu erau incheiate contractele pentru lucrarile (implicit si termenele) incluse in el.


La capatul rabdarii, am incercat, prin forte proprii - fizice si financiare, sa stavilim noroiul care ne-a invadat curtile si ne-a reorganizat vietile incepand cu prima ploaie. N-am reusit. Nu ne-am priceput ce sau n-a fost de ajuns cat am facut.
Am continuat sa plecam de acasa cu cizme de cauciuc in picioare si cu incaltamintea "de oras" in sacosa.
Si am facut eforturi sa nu ne prinda intunericul in oras pentru ca nici taximetristii nu mai voiau sa ne aduca pana la poarta iar fara lumina pe strada, cum sa vezi pe unde mergi? NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.


 
Am sunat din nou la Directia de Utilitati Publice. De 6 ori, rugand ca Primaria sa ceara, la randul ei,  constructorului sa intreprinda ceva pentru ca strada sa devina din nou practicabila pana cand vor reveni sa termine treaba inceputa asta-vara. Tot de 6 ori doamna Pop si domnul Zaharia, seful de serviciu - dupa cum s-a recomandat, ne-au raspuns ca au vorbit si ca "sigur maine" PONI CON va trimite masini cu piatra sa consolideze si sa indrepte cat de cat strada. Dar « maine » inca n-a sosit. De 4 saptamani.


Stiu, nu suntem un caz singular, citim in presa si vedem la televizor, dar ceva trebuie facut !
Salariatii de la Electrica si Distrigaz nu mai pot ajunge la noi pentru ca nu au scris in fisa postului ca trebuie sa se doteze cu cizme de cauciuc ca sa-si poata indeplini sarcinile de serviciu ! Nici corespondenta nu o mai primim pe vreme de ploaie din aceleasi motive.
 

Nu stiu cum sa-i explic mamei - care locuieste cu noi - ca nu mai poate merge, pana la primavara, nici la doctor, nici la biserica si nici la piata decat daca nu ploua?!


Si mai intreb, daca noi nu vom mai plati impozitele - pentru ca nu vad de ce si nici facturile - pentru ca nu le mai primim, cine va fi vinovatul ?


Va rugam, dati-ne idei despre cum sa ne descurcam pana cand Primaria Capitalei - beneficiar si Poni Con - constructor vor binevoi sa-si onoreze angajamentele.

Multumim. Asteptam...  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.