CONCERTE. Jazzmann-ul Harry Tavitian (foto) si percutio­nistul Cserey Csaba vor avea saptamana aceasta trei spectacole de colinde. Proiectul "Cristmas Tour" se va deschide maine la Satu Mare, iar urmatoarele doua spectacole vor avea loc sa
CONCERTE. Jazzmann-ul Harry Tavitian (foto) si percutio­nistul Cserey Csaba vor avea saptamana aceasta trei spectacole de colinde. Proiectul "Cristmas Tour" se va deschide maine la Satu Mare, iar urmatoarele doua spectacole vor avea loc sambata si duminica la Brasov si Sibiu. "Pot sa spun ca sunt «un veteran» al concertelor de Craciun si al prelucrarilor dupa colinde romanesti si armenesti. In ultimii ani am adaugat si gospeluri. In suitele de Craciun pe care le prezentam in anii a€™87-a€™89 apaream cu tot ce trebuie pentru a crea atmosfera de ritual. Cu putinele mijloace pe care le aveam incercam sa aducem putina lumina in suflete", a declarat, citat de Mediafax, muzicianul. (Ionut Raduica)   LANSARE. Movies 24, singurul canal de filme special create pentru tv, s-a lansat in Europa de ieri. Movies 24, care acum face parte din portofoliul de canale al NBC Universal Global Networks, isi va face debutul in Polonia, Romania, Ungaria si Turcia dupa incheierea unui numar semnificativ de contracte de distributie a canalului. In Europa, pana la 15 milioane de oameni vor putea sa vizioneze pe Movies 24 o paleta larga de genuri de filme (romantice, thrillere, politiste, comedie), iar in unele tari chiar si filme erotice soft. (S.S.E.)   EVENIMENT. De-a lungul celor opt editii ale "Matinee & Brunch im RKI", desfasurate pe parcursul anului 2007 in Austria, ICR Viena a inlesnit publicului vienez intalnirea cu literatura romana contemporana, informeaza Mediafax. Programul va continua si in 2008, prima carte prezentata fiind "De ce iubim femeile" a lui Mircea Cartarescu (foto), carte tradusa in spaniola, ebraica, potugheza, maghiara, bulgara. Scriitorul a declarat ca, in curand, varianta in limba germana a cartii "De ce iubim femeile" este in curs de aparitie la Editura Suhrkamp. (Daniela Titire)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.