General Motors Corp a discutat cu grupul rus producator de autoturisme GAZ o posibila cooperare, ce ar acorda numarului unu din SUA de pe piata de autoturisme o sporire a capacitatii de productie pe piata din Rusia, aflata in plina dezvoltare, a decl
General Motors Corp a discutat cu grupul rus producator de autoturisme GAZ o posibila cooperare, ce ar acorda numarului unu din SUA de pe piata de autoturisme o sporire a capacitatii de productie pe piata din Rusia, aflata in plina dezvoltare, a declarat luni Rick Wagoner, directorul executiv al GM. "Am purtat discutii din cand in cand si vom continua sa pastram aceasta optiune ce va contribui la intarirea pozitiei noastre pe piata din Rusia", a declarat Wagoner, citat de NewsIn. Comentariile directorului GM au venit la doua zile dupa ce grupul american a pierdut cursa pentru preluarea companiei ruse AvtoVaz in fata rivalilor de la Renault SA, care au anuntat sambata ca au incheiat un acord de cumparare a 25% din AvtoVaz, cel mai mare producator de automobile din Rusia.
Wagoner, aflat la sediul GM din Detroit, a declarat ca se asteapta la o continuare a cresterii robuste pe piata din Rusia si ca incearca sa tina pasul cu cererea pentru autoturisme. "Suntem interesati de noi modalitati prin care am putea sa ne crestem pozitia pe piata din Rusia, unde am ajuns sa ocupam prima pozitie printre producatorii straini", a declarat Wagoner.
"Se pare ca piata din Rusia se misca foarte repede", a mai adaugat oficialul General Motors. Numarul doi pe piata producatorilor autohtoni din Rusia este grupul GAZ, aflat sub controlul magnatului Oleg Deripaska. Compania rusa se afla in discutii in privinta formarii unei companii cu capital mixt atat cu GM, cat si cu Chrysler LLC, a afirmat un oficial al GAZ, citat luni de catre Financial Times. Analistii estimeaza ca piata auto din Rusia va intrece, in urmatorii ani, piata germana, cea mai mare din Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.