Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost audiat ieri de catre procurorii DNA, in dosarul privind concesionarea terenurilor din zona lacului Vacaresti din Capitala. Cele 183 de hectare faceau parte dintr-un proiect de afaceri, care t
Fostul ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, a fost audiat ieri de catre procurorii DNA, in dosarul privind concesionarea terenurilor din zona lacului Vacaresti din Capitala. Cele 183 de hectare faceau parte dintr-un proiect de afaceri, care trebuia sa se finalizeze cu acordul fostului ministru. Negocierile nu s-au finalizat deoarece acesta a fost inlocuit in functie cu Petre Lificiu. Terenul a devenit obiectul unor litigii de revendicare, peste o suta de persoane invocand drepturi de proprietate. Un om de afaceri australian a fost interesat de zona, unde intentiona sa construiasca cazinouri, vile luxoase si un teren de sport, si astfel a facut demersuri pentru a o obtine terenurile in concesiune. In 2002 s-a stabilit ca zona apartine domeniului public, dar in 2004 ICCJ a stabilit ca aceasta nu a intrat in proprietatea statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.