Cinci targuri din judetul Mehedinti raman  inchise de Craciun, intrucat medicii veterinari nu le-au acordat autorizatii de functionare. Purtatorul de cuvant al Directiei Judetene Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Traian M
Cinci targuri din judetul Mehedinti raman  inchise de Craciun, intrucat medicii veterinari nu le-au acordat autorizatii de functionare. Purtatorul de cuvant al Directiei Judetene Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Traian Maritoiu, a declarat ca aceasta situatie este cauzata de dezinteresul manifestat de edilii comunelor, in perimetrul carora au fost amplasate targurile, de a le dota corespunzator, conform legislatiei europene.
"Din aceasta cauza, mii de crescatori nu-si mai pot comercializa animalele. Multi prefera sa le sacrifice in familie si sa vanda carnea la cunostinte, la preturi reduse", a precizat Maritoiu. Singurul targ din Mehedinti care a primit aviz din partea autoritatilor sanitar-veterinare se afla in orasul Strehaia, situat la 47 de kilometri de Drobeta Turnu Severin si la peste 120 de  kilometri fata de zona montana a Mehedintiului, unde, conform statisticilor, exista un efectiv de porci disponibil de circa 40.000 de capete.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.